blog-logo

Petre Roman a pierdut mandatul de deputat

Petre Roman a pierdut mandatul de deputat

petre romanDeputatul PNL Petre Roman nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său, solicitarea parlamentarului de reexaminare a deciziei de anulare a cererii sale de chemare în judecată a Agenţiei Naţionale de Integritate fiind respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti.

În urma deciziei de marţi a Tribunalului Capitalei, se va menţine raportul ANI, prin care s-a constatat că parlamentarul se află în incompatibilitate.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucureşti, în 1 aprilie 2014, instanţa care i-a respins contestaţia, în 9 septembrie 2014. Între motivele de anulare a cerererii de chemare în judecată formulată de Roman la adresa ANI se numără şi faptul că nu a depus la dosar o dovadă prin care să demonstreze că a achitat taxa de timbru.

Alte articole:   Pe 14 mai 2021 se sărbătoresc 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu

„A fost vorba despre o simplă eroare, un incident procedural. Din greşeală, instanţa nu a luat în considerare faptul că domnul Roman nu a achitat taxa de timbru, întrucât nu ajunsese la dosarul instanţei. (…) La momentul la care a fost introdusă acţiunea, domnul Roman nu a fost asistat de către avocat. Era normal să nu cunoască procedura”, a spus avocata parlamentarului, Cristina Grecu.

Pe de altă parte, instanţa competentă să anuleze raportul ANI este Curtea de Apel Bucureşti, iar la această instanţă Petre Roman ar fi trebuit să conteste raportul în cel mult 15 zile de la primire, ceea ce nu s-a întâmplat.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, după ce raportul privind incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv, Curtea de Apel Bucureşti anunţând că nu a fost făcută nicio contestaţie în acest caz.

Alte articole:   Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

„În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014”, potrivit unui comunicat emis de ANI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate