blog-logo

Prețurile locuințelor la Brașov au scăzut cu 30% în ultimii șase ani

Prețurile locuințelor la Brașov au scăzut cu 30% în ultimii șase ani

blocuri imobiliare brasovPreţurile locuinţelor din Sibiu şi Timişoara au scăzut cel mai puţin în ultimii şase ani, cu 16%, respectiv 25%, în condiţiile în care în Râmnicu Vâlcea, Constanţa şi Bucureşti au fost consemnate cele mai mari deprecieri, de peste 40%, potrivit datelor portalului imobiliare.ro.

Portalul a realizat o analiză la nivelul a 15 oraşe reşedinţă de judeţ pe segmentul apartamentelor. Cu un declin moderat al preţurilor în perioada de recesiune, respectiv sub 40%, au fost plasate Braşov (-30%, până la 818 euro), Cluj-Napoca (-32%, până la 968 euro), Iaşi (-33%, până la 799 euro) şi Ploieşti (-34%, până la 733 euro).

Ecartul dintre cele două momente a fost micşorat însă de tendinţa de creştere a preţurilor consemnată de la finele lui 2013 până în 2014, aprecieri care s-au situat la 2,6% în Braşov, la 1,8% în Cluj-Napoca, 2,5% în Iaşi şi 2,6% în Ploieşti.

Alte articole:   Tânărul plecat dintr-un spital brașovean a fost găsit

În zona Braşovului, pretenţiile vânzătorilor se situau anul trecut la o medie de 816 euro pe metru pătrat util, în scădere cu 39,1% faţă de nivelul de 1.340 de euro pe metru pătrat consemnat în 2008. Casele braşovene s-au apreciat însă anul trecut, cu o medie de 1,4%, de la 805 euro pe metru pătrat.

În acest context, la Brașov, Maurer Imobiliare se pare că a câștigat pariul cu criza economică, puternic resimțită pe piața imobiloiară.

În complexul Avantgarden3 Brașov, aflat în faza a doua de dezvoltare, anul trecut au fost vândute cu 37% mai multe locuințe în raport cu 2013, ajungând la 501. „După cinci ani de la demararea proiectului, Avantgarden3 Brașov a ajuns la 1.940 de apartamente vândute, dintre care 1.670 de unități sunt finalizate, iar 398 sunt în stadiul de construcție. Pe parcursul anului 2015 vor fi construite și predate primele cinci imobile din cea de-a doua fază a proiectului. Primul dintre cele cinci blocuri va fi predat în luna iunie, iar lucrările urmatoarelor patru blocuri se vor încheia până la finalul anului. În total, 398 de apartamente cu una, două și trei camere, dar și apartamente de tip duplex, complet finisate și executate cu materiale de calitate, vor completa oferta noastră actuală“, ne-a declarat Liliana Țene, director marketing la Maurer Imobilare.

Distribuie dacă îți place!
  1. Ioan Raspopitul 7 ianuarie 2016, 3:21 PM

    De ce ilustrati articolele de la Imobiliare doar cu imagini din Avantgarden? Nu merita spagarul de Simon Maurer sa ii faceti atata reclama, ca doar nu e asta singurul dezvoltator din Brasov. Sper sa se faca odata dreptate si sa continue ancheta procurorii de la DNA si sa ii iasa pe nas BMW-ul dat spaga! Odata cu Maricuta, va intra si el la apa!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.