blog-logo

Își pierde Petre Roman mandatul?

Își pierde Petre Roman mandatul?

petre roman2Deputatul PNL Petre Roman este aproape să-şi piardă mandatul de parlamentar. Se pare că parlamentarul de Brașov a contestat prea târziu raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate, susține site-ul stiripesurse.ro. Astfel, Petre Roman va fi nevoit să părăsească Parlamentul dacă ANI va cere acest lucru.

Deputatul PNL de Braşov Petre Roman a fost declarat incompatibil de ANI în martie 2014, pentru că, începând cu data de 20 decembrie 2012, deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată. Petre Roman anunţa după publicarea raportului ANI că va contesta în instanţă decizia.

„Decizia este contestabilă din ambele puncte de vedere, şi legal şi funcţional. Legal pentru că în Codul civil adoptat în 2011 nu mai face referire la calitatea de comerciant, aceea care se referă şi la persoană fizică autorizată – deci nu mai există această încadrare juridică. Asta e pe fond, formal, e foarte grav, dar în afară de asta, pe partea funcţională, e foarte rău că Agenţia Naţională de Integritate al cărui rol îl consider în continuare foarte important, mai ales că am fost promotor al acestei agenţii când eram în comisia juridică a Senatului, prin 2003-2004, chiar am contribuit cu ceva la textul legii privind organizarea şi funcţionarea ANI. Ea trebuie să stabilească în esenţă dacă un demnitar, un deputat, un senator, în exercitarea mandatului său a avut o lipsă de integritate vizavi de o calitate comercială care i-a adus un profit. Or, cel puţin în cazul meu, pe PFA-ul pe care îl deţineam nu am avut niciun fel de operaţiuni cu venit de cu vreo doi ani înainte de participa în alegeri, şi după aceea, nici atât”, a declarat pentru Mediafax, în 12 martie 2014, Petre Roman.

Alte articole:   Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

CITEȘTE ȘI: Petre Roman se dezlănțuie la Brașov: ANI, Curtea Constituțională și DNA, instrumente politice

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate