blog-logo

Cultura brașoveană cere subvenții de 16 milioane de lei de la bugetul local

Cultura brașoveană cere subvenții de 16 milioane de lei de la bugetul local
foto: Andrei Paul

foto: Andrei Paul

Viceprimarul Adrian Atomei a anunțat, astăzi, că s-au finalizat proiectele de bugete pentru 2015, la nivelul instituțiilor de cultură, Poliția Locală, Gradina Zoologică și Serviciul de Gospodărire a Animalelor fără Stăpân. Acestea vor intra în analiza Comisiei de buget – finanțe a Consiliului Local Brașov până la sfârșitul acestei luni.

„La Opera Brașov avem o propunere de buget de 8 milioane de lei, din care subvenția este de 7,685 milioane de leiț Față de anul trecut, subvenția crește cu 1,5 milioane de lei. La Teatrul «Sică Alexandrescu», bugetul este de 4 milioane de lei, din care subvnția de la bugetul lcoal este de 2,5 milioane de lei, în creștere cu 100.000 de lei față de anul trecut. La Filarmonică avem un buget de 5,4 milioane de lei, din care subvenția o reprezintă 5,1 milioane de lei, o creștere a subvenției cu 1,1 milioane de lei. De asemenea, la Teatrul pentru copii «Arlechino», bugetul este de 1,05 milioane de lei, din care subvenția este 880.000 de lei, cu 36.000 de lei. Se vede în mod clar că se cer subvenții consistente la Filarmonica și Opera Brașov, tinând cont că trebuie menținut un ritm susținut al evenimentelor pe cele două instituții“, a precizat Atomei.

Alte articole:   Permisul de conducere va putea fi obținut la 17 ani. În ce condiții pot șofa tinerii

La nivelul municipiului, au fost solicitate în total aproximativ 16 milioane de lei, în creștere cu 2,7 milioane de lei față de 2013. „Subvenția este mai mare pentru a se achiziționa un pian pentru Filarmonică (peste 100.000 de euro), sau reparații la clădirea Operei (unde sunt depozitate costumele și recuizta, dar și refacerea instalației electrice). Trebuie să facem acest efort bugetar pentru că ne dorim cu toții ca Brașovul să fie Capitală Culturală Europeană în 2020, care este un obiectiv prioritar pentru edilii și oamenii de cultură din județul nostru“, ne-a declarat Atomei.

La Poliția locală, bugetul propus este de 7,8 milioane de lei, față de 5,1 de milioane de lei anul trecut. Creșterea este determinată de asigurarea normei de hrană pentru cei 153 de polițiși locali din sectorul operativ – 854.000 de lei, iar la investiții sunt prevăzute 720.000 de lei, pentru achiziția a patru autotrusrisme, două Dacia Loga, si 2 Dacia Dokker, tot pentru structura operativă  și 100 de stații emisie-recepție, care trebuiau cumpărate anul trecut, dar din motive tehnice s-a amânat (trebuiau avize de la STS, serviciile speciale, trebuie să respecte anumiți parametri tehnici etc.).

Alte articole:   Șoferii condamnați pentru ucidere din culpă vor avea 5 ani interdicție de a obține un nou permis

La Grădina Zoologică, bugetul propus pentru 2015 este de 2,230 milioane de lei, din care veniturile proprii sunt de 1,530 de milioane de lei. S-a luat în calcul că, în cele trei luni în care a funcționat anul trecut, Zoo Brașov a avut venituri de 470.000 de lei, de aici calculul estimativ pentru veniturile proprii.

În ceea ce privește serviciul de gestionare a câinilor fără stăpâni, s-a propsu alocarea sumei de un milion de lei, față de 700.000 de lei anul trecut, principala creștere fiind determinată de asigurarea salariilor, acum existând 13 persoane, dintr-un total de 15, cât prevede organigrama.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.