blog-logo

Începe perioada de soldări în magazine!

Începe perioada de soldări în magazine!

soldari reduceri preturiÎncepând cu data de 15 ianuarie şi până în 15 aprilie, este perioada legala a reducerilor de preţuri. În acest interval de timp, comercianţii pot stabili la alegere, o perioadă de 45 de zile în care pot efectua reduceri de preţ la produsele a căror desfacere are caracter sezonier, respectiv sunt destinate sezonului toamnă-iarnă, cu condiţia să respecte reglementările legale în vigoare.

Vânzarea de soldare este orice vânzare care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul.(conform dicţionarului limbii române , sold = rest , în cazul de faţă, rest de  marfa care se poate vinde la preţ redus).

Comercianţii au obligaţia să notifice la Primăria Municipiului Braşov perioada în care efectuează  vânzările de soldare, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor. Nerespectarea prevederilor legale referitoare la reducerile de preţ se sancţionează cu amenzi contravenţionale care pot ajunge până la 20 000 lei.

Alte articole:   Arafat: Valul 4 poate fi prevenit dacă avem mai multe persoane vaccinate. Să ignorăm sfaturile „divelor” de la TV

Vânzările  promoţionale nu trebuie notificate la Primăria Braşov, deoarece nu sunt considerate reduceri de preţuri.  Pentru ca o vânzare să fie considerată promoţie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să se refere la produse vândute în mod curent şi să fie disponibile sau reaproviozionabile; să nu tindă la o vânzare accelerată a unui stoc de mărfuri pe care comerciantul nu îl va mai reaproviziona; produsele promovate trebuie să existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzărilor promoţionale, în caz contrar, consumatorii să fie informaţi că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil; vânzările să se facă la preţ redus, dar nu  în pierdere.

Alte articole:   Festivalul Filmului Francez ajunge la Brașov cu o ediţie aniversară, de vară

Deşi nu sunt considerate vânzări promoţionale, nici pentru următoarele activităţi nu trebuie depuse notificări la primărie nici în cazul acţiunilor de promovare efectuate de producători şi acţiunile de lansare de produse noi pe piaţă.

Până în prezent au fost depuse 39 de notificări pentru soldare şi o notificare pentru lichidare de stoc.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Exista o lista cu magazinele ce au depus notificari?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate