blog-logo

Citește aici la ce om de afaceri brașovean cunoscut a descins DNA în Dosarul Indagra

Citește aici la ce om de afaceri brașovean cunoscut a descins DNA în Dosarul Indagra
Haller Zoltan

Haller Zoltan

UPDATE 10.01.2015 Haller Zoltan-Jozsef, administratorul uneia dintre firmele prin care Nagy şi Găman ar fi primit mită, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată tot la instanţa supremă.

9.01.2015 Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas şi secretarul general al instituţiei, Virgil Găman, au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii anticorupţie, în dosarul mitei de 40.000 de euro din contracte fictive.

Cei doi au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Nagy şi Găman sunt acuzaţi de luare de mită şi instigare la uz de fals, la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la spălare de bani, a precizat DNA.

Alte articole:   Peste 410 persoane, imunizate împotriva COVID-19, în județul Braşov, în 24 de ore

Alături de ei au fost reţinuţi Claudiu Vasilescu şi omul de afaceri brașovean Haller Zoltan-Jozsef, administratori unor firme prin care Nagy şi Găman au primit mită. Vasilescu şi Haller sunt urmăriţi penal pentru complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Cei patru reţinuţi vor fi prezentaţi, vineri, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cine este Haller?

Haller Zoltan-Jozsef a cumparat o parte din fosta AEI („Asociatie Economica Intercooperatista”) din Harman, in 2006. Acum are o ferma cu 400 de vaci din rasa Baltata Romaneasca. El a instalat primii roboti de muls de la compania Lely din Olanda, fiind o premiera absoluta pentru Romania. Mai mult, Haller este si dealer pe tara pentru asemenea roboti.

Alte articole:   Anul școlar 2021-2022 începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică, anunță ministrul Educației

CIfra de afaceri a fermei a fost de aproximativ 3 milioane de lei (665.700 euro) în 2013.

Tot Haller este ce care se ocupa și de3 contractul de export către China a bo­vinelor, la un preţ de 1.000 de euro pentru fiecare animal. „Este o sansa extraordinara pentru fermierii romani. Cererea din China este foarte mare, iar in perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie sa exportam peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, vitele in dezvoltare, al caror pret de export este aproximativ 1.000 de euro”, a declarat Zoltan Haller, vicepresedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca” din Brasov, în noiembrie 2013, la Târgul Indagra.

Implicat și în afacerile imobilare

Haller Zoltan-Jozsef este și directorul general al societatii imobiliare Zoltim Tranding, de peste zece ani pe piața brașoveană. Pe lângă intermedierile imobiliare, firma a început, în 2011, o investiție de aproximativ un milioan de euro într-un bloc pe strada De Mijloc, majoritatea apartamentelor diind vândute la această oră.

Alte articole:   Scandalul P&P - Primărie: avocata de fițe a lui Coliban, o nouă înfrângere

Tot omul de afaceri bra;ovean a ridicat și cartierul Bressan, în Stupinii Noi, la ieșirea din Stupini spre Feldioara, pe stânga, unde sunt ridicate 51 de case, toate „la cheie“.

Distribuie dacă îți place!
  1. Rasa baltata romaneasca nu exista, romanii niciodata n-au creat o rasa de bovine.
    Rasa asta a fost „prada de razboi” sau „cadou moca” ( 🙂 ) dupa Primul Razboi Mondial de la primii vecini din Vest. (Ca si caii lipitani.)
    Doar ca rasa de bovine a fost „autohtonizata” prin redenumire.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.