blog-logo

53 de persoane, salvate de la îngheț de polițiștii și jandarmii brașoveni

53 de persoane, salvate de la îngheț de polițiștii și jandarmii brașoveni

boschetari iarna53 de persoane au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la centrul pentru persoane fără adăpost de pe strada Zizinului, după ce au fost ridicate de poliţişti şi jandarmi de pe străzi sau din gări, în condiţiile în care au fost minus 30 de grade Celsius.

Centrul de pe stada Zizinului, care se află în subordinea Direcţiei de Servicii Sociale a Primăriei Braşov, găzduieşte în mod constant 80 de persoane fără adăpost, iar din cauza temperaturilor foarte scăzute din ultimele zile au mai fost aduse 42 de persoane, în noaptea de marţi spre miercuri, şi 53 de persoane în noapte de miercuri spre joi.

Alte articole:   Ministrul de Interne a prezentat Cartea electronică de identitate. Cum arată noul buletin

”Din cauza temperaturilor foarte scăzute, am dechis centrul de urgenţă, unde primim pe oricine – persoane aduse cu ambulanţa sau de poliţişti şi jandarmi, din gări sau de pe stradă. Facem acest lucru pentru a nu se ajunge în situaţia ca cineva să moară de frig, deşi acest lucru nu s-a întâmplat de mulţi ani la Braşov. În acest moment, avem 53 de persoane în plus primite în regim de urgenţă, faţă de cele 80 rezidente“, a declarat, joi, pentru Mediafax, Adriana Bălean, directorul centrului pentru persoane fără adăpost.

Cei aduşi în centru sunt, de regulă, persoane adulte care nu au unde locui şi care dovedesc că doresc să se integreze în societate şi să îşi caute un loc de muncă. Centrul de zi oferă asistenţă socială, medicală şi psihologică, precum şi o masă pe zi. Persoanele rezidente au drept de şedere şase luni, cu posibilitatea prelungirii pentru încă trei luni.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.