blog-logo

Luptă strânsă între Brașov și Lausanne pentru Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020

Luptă strânsă între Brașov și Lausanne pentru Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020

jocuri-olimpiceCompetiţia dintre Braşov şi oraşul elveţian Laussane pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020 este tot mai strânsă şi a mai rămas doar jumătate de an până când la Kuala Lumpur, pe 31 iulie, va fi ales oraşul gazdă. Comitetul Olimpic Internaţional a publicat zilele trecute o evaluare iniţială asupra ofertelor celor două oraşe candidate. Potrivit primei evaluări, Laussane ne-a devansat uşor la numărul de sporturi şi discipline la care vor se vor întrece sportivii, respectiv 5 sporturi cu 12 discipline, faţă de 4 sporturi cu 10 discipline menţionate în oferta Braşovului.

În plus, elveţienii sunt văzuţi mai bine la partea de promovare şi vectori de comunicare, în timp ce  un punct slab al Braşovului ar fi lipsa unei promovări puternice. CIO apreciază că este nevoie ca Braşovul să se implice şi în partea de promovare şi cultivare a valorilor olimpice. În plus, organizatorii sunt reticenţi privind unele incertitudini de finanţare a activităţilor ce vor fi desfăşurate, cum menţionează şi cel mai cunoscut cotidian elveţian 24 heures. Comisia de evaluare a CIO a transmis Braşovului mai multe întrebări suplimentare cu privire la capacitatea organizării unui Media Center şi asupra planului de hosting pentru delegaţiile şi sportivii participanţi.

Alte articole:   Aeroportul Brașov, sfințit de ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

„ Fac un apel catre Executivul Primariei sa stabilesca de urgenta un grup de lucru pentru pregatirea  dosarului, in asa fel incat, sa putem remedia foarte repede punctele la care suntem deficitari: Centrul Media, partea de divertisment, partea de hosting, promovarea si atragerea sponsorilor. Laussane a pus accent exact pe ceea ce a cerut CIO si anume promovarea valorilor olimpismului si a valorilor sportive, precum si un segment educational foarte important, iar Brasovul a mers mai mult pe promovarea istorica si culturala a patrimoniului local. Brasovul are multe avantaje si este pacat sa pierdem aceasta competitie pentru ca nu tratam lucrurile cu seriozitate. Partea de promovare este foarte importanta pentru arata cat de mult isi doresc orasele candidate sa organize Jocurile Olimpice de Tineret din 2020. In timp ce Laussane are un site de promovare construit acum 2 ani, Brasovul are o pagina de Facebook cu 90 de aprecieri. Acest lucru spune multe in fata celor de la CIO despre soriozitatea cu care abordam aceasta problema. Stabilirea unui grup de lucru la nivelul  Brasovului care sa se ocupe serios de pregatirea acestei candidaturi este absolut obligatorie si trebuie facuta foarte repede“, spăune conslierul lcoal PSD Răzvan Popa.

Alte articole:   S-au majorat tarifele la transportul pe cablu în Poiana Brașov

Paşii pe care trebuie să îi facem ca să recuperăm din dezavantajele faţă de Laussane trebuie să fie extrem de rapizi, mai ales că în luna februarie Comisia de evaluare CIO soseşte în România. Aceasta va fi condusă de doamna Yang Yang din China, campioană mondială la patinaj viteză.

Harta satelor olimpice prezentate de Braşov şi Laussane (sursa: cotidianul elvetian 24 heures)

Preşedintele Comitetutului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a fost deja prezent în luna decembrie la Monaco unde s-a reunit comitetul executiv CIO şi s-a prezentat un raport privind oferta Braşovului şi a oraşului Lausanne pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret.

Alte articole:   Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în Noua

„Brasovul are nevoie de o prezentare mult mai exactă şi de o promovare intensă în lumea Olimpică, pentru a reuşi să convingă în tentativa sa de a obţine organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2020“, a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache.

De asemenea, în intervenţia sa, Preşedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, a pledat în favoarea României printr-un scurt rezumat al experienţei extraordinare pe care a avut-o la FOTE Braşov 2013. După vizita experţilor CIO din februarie, când vor încerca să clarifice cât mai multe din aspectele neclare ale ofertelor, în aprilie -mai 2015 vafi prezentat raportul complet al comisiei de evaluare a CIO.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.