Brașovul, târla taximetriștilor

Brașovul, târla taximetriștilor

razie taxi17Chiar dacă face atac de pipotă Cristian Macedonschi, consilier local care  se bate cu burdihanul de toți pereții turismului brașovean, ca să îl bage lumea în seamă, „suntem de râsul universului cosmic“, ca să parafrazăm o replică celebră dintr-un film al maestrului Sergiu Nicolaescu.

Nu voi întreba câți bani a cheltuit maestrul Macedonschi, iar dacă există suspiciuni e treaba Curții de Conturi Brașov, ca să le dea cu Brașovul în cap străinilor pe la unele târguri de turism. Bineînțeles, nu există niciun instrument de măsurare pentru lobby-ul făcut de Mace. Dar se poate face o analiză si pe treaba asta….

Pe de altă parte, avem parte de un teatru absurd: Mace zice că ne laudă afară cu turismul, dar leopardul de acasă ne face de fecale.

Mulți prieteni, și simt nevoia să precizez că la mai toți li se rupe pălăria de cine e la Guvern sau președinție sau șef local de partid, îmi bat mie obrazul, ca ziarist, că nu scriu că taximetria din Brașov e de tot „căcatul“.

Că e de kkt, cred că îmi pot asuma termenul. În mod cert sunt prea mulți care îmi dau dreptate, comparativ cu cei care mă vor înjura (în speță, cei din urmă sunt taximetriști care își văd în pericol existența de zi cu zi).

Alte articole:   Unii angajați ar putea beneficia de o zi liberă suplimentară

Personal, nu cred că a explodat „buboiul“. Pe de altă parte, fără să mai confirme cineva, Tod a tras pe linie moartă multe mașini. Băieții ăștia deștepți de la DNA, DIICOT, SIE, MIE, ȚIE, CHRISTOS au ochelari de cal??? Nu de alta, dar mă spurcă pe mine, ca ziarist, unii oameni, că le țin partea la unii sau la alții. Păi ce să le fac, oameni buni? Să mă duc să-i scuip??

______________

Evident, pot să îi scuip, chiar merită unii. Însă nu se rezolvă problema. Dacă abordăm problema simplist, cel mai ușor este să arătăm cu degetul o potențială victimă: mă-sa e de vină!

Dar nu am rezolvat problema în sine. Avem foarte puțini taximetriști în trafic. Unii stau pitiți acasă și le tremură izmenele că au călcat pe bec. (A se citi că au încasat bani în mod ilicit în interes propriu sau al patronului).

Având în vedere contextul dat, taximetria la Brașov este lăsată de izbeliște de municipalitate. Primăria nu trebuie doar să le dea condiții de funcționare, ci și obligativitatea de a avea un număr minim de mașini în trafic simultan. Că nu e așa, o știm cu toții, de vreo două săptămâni.

Așa că, la ce vedem la ora asta, Primăria Brașov este depășită de situație, iar „organele“ cercetează selectiv, să nu care cumva să deranjeze pe careva. Tot mai mulți vorbesc despre faptul că multe mașini din trafic sunt de fapt ale unor șmecheri din Poliție sau din ștăbimea Primăriei.

Alte articole:   Ceremonialul Gărzii din Cetatea Făgăraș, reluat în acest weekend

Primăria Brașov s-a ținut departe de scandal. Dacă întrebăm cum a pus la cale municipalitatea, în decursul timpului, cartelul taximetriei din Brașov, trebuie să ne mutăm din județ?

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Acest Macedonschi a demonstrat ca este un individ fara caracter si fara cuvant, care nu se ocupa decat de „combinatii”… O sa verificam care sunt sumele cu care au contribuit institutiile ( Judeţul Braşov, Municipiul Săcele, Oraşul Râşnov, Oraşul Predeal, Comuna Vama Buzăului, Comuna Sâmbăta de Sus, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov ) la bugetul APDT si cum au fost cheltuiti acesti bani !

  Reply
 2. Macedonschi fura bani de la APDT !! Este un traseist si o CURVA politica, stie doar sa MINTA si sa FURE !!! PUSCARIEEEEE !

  Reply
 3. Macedonschi fura bani de la APDT !! Este un traseist si o CURVA politica, stie doar sa MINTA si sa FURE !!! PUSCARIEEEE !

  Reply
 4. sunt plecata de ceva vreme din Brasov…..si am „auzit:” ca sunt probleme…am fost de revelion in piata sfatului si…din Livada pana in Orizont+Astra….mi-au cerut 50 de ron…o suma uriasa….chipurile in noaptea dintre ani „tarife duble=triple”….am pornit pe jos spre Teatru…si de acolo un domn- taximetrist a acceptat cursa cu 15 ron….ii multumesc in conditiile in care erau…- 20 grade….drept urmare pacat ca ..turisti raman cu amintiri urate..sau cu buzunarele goale…

  Reply
 5. Ai deschis cu Mace, ai inchis cu primaria. Ai batut seaua bine. Care este legatura totusi intre Macedonschi si taximetrie?

  Reply
 6. Cand mi-a fost lumea mai draga, nu am gasit un taxiu, si ma refer pe 28 decembrie.
  La gara sunt privatii, rechinii care cer la o cursa de 5 lei, 50 de lei, (am spus sa punem ceasul si mi-a zis mai cauta)
  Trebuiesc filati taximetristii privati si sa raspunda cu libertatea!

  Reply
 7. Nu ştiu ce legătură are Braşovul cu Călăraşi însă am o speţă tipică celui din urmă trăită aici: vin cu RO-ul de la autogara2 la gară vu 6,4 lei şi mă întorc pe aceeaşi rută cu un nenorocit de la taxi Braşov cu….15 lei! Târtanul când m-am urcat in maşină avea ceasul la 9,12 şi când i-am zis că ni e ok a zis să stau liniştit că nu merge; însă la finis a apăsat un :boton” şi tânăr: a ieşit iepuraşul! Nu aveam timp de el, era im 30.12 si aveam maşina blocată într-un service la Rasnov. I-mi pare rău că nu i-am reţinut numărul însă era un tip bine infofolit cu in cojoc, cu mustaţă si maşină infecta care, culmea, a dezvoltat un subiect de genul: ce taximetrist corect sunt eu! Feritiva de potlogar si pervers evitând, până la urmă, taxi Braşov

  Reply
 8. Taxi Braşov sunt fostul ATI (Asociaţia Taximetriştilor Independenţi) (încă mai apare pe unele „turele”) şi imensa majoritate cu care am avut de a face dintre ei sunt foarte OK.
  Nu mi se pare corect (deşi e de înţeles, din perspectiva experienţei trăite şi a psihologiei percepţiilor în marketing) să se arunce anatema asupra întregii „firme”.

  Reply
 9. Vad ca unii nu mai au loc de mine… Ma bucur 😉

  Reply
 10. Nu inteleg totusi ce legatura am cu taxiurile de prin Brasov dar ma rog… trebuie sa ma obisnuiesc cu tot feluri de atacuri marsave din diferitele tabere politice, au terminat cu atacurile la Klaus Johannis si continua pe plan local cu mine… mult succes 🙂
  Eu n u o sa raspund…

  Reply
  • poate dupa ce coborati din palatul de clestar unde v-ati inchis si visati la turismul frumos din brasov, poate va aduceti aminte ca sunteti consilier local ales. serviciul de taximetrie este unul din criteriile unui oras civilizat, ca sa nu mai vorbim despre turism…. cat despre atacurile politice, nu va imbatati cu apa rece – nu prea aveti nimc in comun cu Iohannis, poate doar oportunismul politic

   Reply
  • Inca o escrocherie !! Incerci sa te identifici cu Klaus iohannis, desi nu ai nicio legatura cu presedintele ! nici macar sas nu esti !

   Reply
 11. Ca si consilier local o sa urmaresc situatia dar nu am nici o vina ca una din companiile mari de taximetrie din oras are probleme cu legea si s-a ajuns exact in cea mai importanta Luna din an la o situatie neplacuta.
  Oricum ar fi voi analiza situatia actuala si voi cauta solutia cea mai benefica pentru brasoveni consultandu-ma cu specialisti din domeniu.

  Reply
 12. No, te-ai consultat ? Si ce-a rezultat in urma consultatiei ? Ca taximetria din Brasov are … tensiune 🙂 Acum care-i tratamentul ? Probabil te vei consulta iar. Vezi sa nu dai atentii la consultatie ca-i interpretata ca dare de mita 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.