blog-logo

Război la vârful SIF Transilvania

Război la vârful SIF Transilvania

sif_transilvaniaLupta dintre cei care sunt în fruntea Societății de Investiții Financiare (SIF) 3 Transilvania este tot mai acerbă. Constantin Frăţilă a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să ia act că deţine, în continuare, calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania, după ce Tribunalul Braşov a anulat decizia AGA SIF3 din august, prin care fusese revocat din funcţie. De asemenea, Tribunalul a anulat şi hotărârea AGA de respingere a pornirii acţiunii în răspundere împotriva preşedintelui executiv Mihai Fercală.
 Decizia instanţei vine după o alta prin care fuseseră suspendate aceleaşi hotărâri AGA.
 SIF Transilvania a transmis că va ataca cele două dispuneri cu apel, iar Mihai Fercală spune că Frăţilă nu mai poate reveni în Consiliul de Supraveghere, pentru că postul nu mai este vacant.
 Într-o scrisoare transmisă la ASF, Constantin Frăţilă enumeră deciziile judecătoreşti care îi sunt favorabile şi precizează: „Vă solicit a lua act că deţin în continuare calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, continuând a exercita toate atribuţiile care îmi revin, potrivit legii şi actului constitutiv, în această calitate”.
     Acesta consideră că Autoritatea va fi responsabilă pentru nepunerea în aplicare a deciziei instanţei: „Vă revine, aşadar, obligaţia de a lua toate măsurile ce se impun pentru a asigura, potrivit legii, exercitarea acestor atribuţii de către subsemnatul, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare a hotărârii AGOA din data de 11.08.2014. În caz contrar, actele adoptate de Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania sunt susceptibile de anulare, nefiind adoptate de membrii acestui organ de conducere, dumneavoastră urmând a vă asuma răspunderea pentru toate prejudiciile cauzate societăţii şi terţilor prin întocmirea actelor în această modalitate”.
     După ce instanţa a dispus suspendarea revocării lui Frăţilă din funcţia din Consiliul de Supraveghere, Directoratul SIF Transilvania a dorit să sublinieze că decizia acţionarilor fusese deja executată, prin avizarea de către ASF a vacantării unui loc în cadrul consiliului de administraţie şi a cooptării unui membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, precum şi prin menţionarea în Registrul Comerţului a acestor modificărie. 
     Astfel, Directoratul SIF Transilvania a apreciat că hotărârea instanţei este nelegală, „având în vedere că suspendarea executării unei hotărâri AGA este admisibilă numai în măsura în care respectiva hotărâre este susceptibilă de executare”.
     Constantin Frăţilă ne-a spus că decizia instanţei este executorie şi că ASF nu poate face altceva decât să o pună în practică. „Nepunerea în practică a unei decizii a instanţei este infracţiune”, a adăugat domnia sa.
     Referitor la comunicatul SIF Transilvania, domnul Frăţilă ne-a spus: „Nu poţi să spui că decizia unei instanţe este nelegală, în spaţiul public, poţi cel mult să o ataci”.
     În schimb, Mihai Fercală are o cu totul altă opinie faţă de oponentul său. Domnia sa ne-a declarat: „Nu ştiu prin ce minune instanţa i-a dat câştig de cauză lui Constantin Frăţilă. Am depus deja apel, aşteptăm să ne fie comunicată motivaţia deciziei. Considerăm că este o decizie hilară şi sunt convins că vom câştiga la Curtea de Apel. Însă, chiar dacă nu va fi aşa, Constantin Frăţilă nu poate reveni în Consiliul de Supraveghere, pentru că postul nu mai este vacant. Nu am mai întâlnit ca instanţa să anuleze o decizie a acţionarilor, luată într-o Adunare întrunită legal, în aceleaşi condiţii în care fusese ţinută şi şedinţa în care Frăţilă fusese ales”. 
     De câteva luni, Constantin Frăţilă, care deţine, împreună cu apropiaţii, 5% din SIF3 şi care este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai COMCM Constanţa, este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală. 
     Scandalul dintre cei doi, iscat în trecut din cauza controlului asupra SCUT Constanţa, a reînceput, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF3. 

preluare Bursa

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cutremur în România, duminică, la ora 13,03

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate