blog-logo

Cum merg lucrările la cel mai modern și exclusivist Centru SPA de pe Valea Prahovei

Cum merg lucrările la cel mai modern și exclusivist Centru SPA de pe Valea Prahovei

Centru SPA Predeal (4)Încă din luna mai, la Predeal, au demarat lucrările la cel mai modern și exclusivist centru de agrement și SPA de pe Valea Prahovei. Investiția are o valoare de 44 de milioane de lei şi este cofinanţat în proporţie de 50% din fonduri europene. „Este o investiție de anvergură pentru Predeal care va crea și locuri de muncă. Aveam mare nevoie de un astfel de centru de divertisment, pentru ca turiștii să petreacă cât mai multe zile în Predeal, iar aici le vom oferi tuturor oportunități pentru distracție, dar și pentru a face mișcare. Ne dorim ca acest oraş, care a fost lăsat în paragină ani buni, să fie resuscitat la nivelul unei staţiuni moderne cu pretenţii, prin implementarea unor astfel de proiecte de dezvoltare. Vrem astfel să creştem gradul de ocupare, astfel ca şi agenţii economici să poată funcţiona şi implicit să îşi poată achita taxele şi impozitele aferente. Peste un an, când este termenul final pentru finalizarea acestui proiect, noul centru de agrement de pe strada Libertății va deveni cel mai important punct de atracție al stațiunii”, a precizat primarul Predealului, Liviu Cocoș.

Se va lucra chiar și iarna

Lucrările sunt realizate de firma Daflo Group din Baia Mare, valoarea contractului fiind de 40,3 milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro), inclusiv TVA.  Centrul SPA va avea o suprafaţă construită de 3.167 mp , iar suprafaţa desfăşurată va fi de 5.707 mp. Până acum, proiectul a fost definitivat în proporție de 20%, lucrându-se practic la partea cea mai grea, respectiv executarea excavărilor, dar și turnarea fundațiilor. Chiar dacă iarna și-a arătat „colții” muncitorii nu s-au oprit și atât în noiembrie, cât și în decembrie s-a lucrat la turnarea betoanelor. „S-a lucrat la foc continuu, astfel ca să se poată închidă clădirea la nivelul subsolului, iar cât timp va fi mai frig, să se poată lucra la interioare, ținând cont că într-un an trebuie finalizate și decontate toate lucrările. Până acum, s-au făcut plăți către constructor de 4,5 milioane de lei”, a explicat primarul Predealului Liviu Cocoș.

Alte articole:   Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

Spații de relaxare, ca în băile romane

Centrul va cuprinde mai multe spaţii de relaxare, saune, băi de aburi, grotă de gheaţă, piscine, aqua parc, terenuri de squash, solar, săli de fitness, spinning, cardio şi aerobic. Astfel, la   demisol, pe lângă spaţiile necesare pentru funcţiunile de servicii, vor mai fi puse la dispoziţia turiştilor şi trei terenuri de squash. La parter, accesul se va face printr-o zonă de recepție cu sală de așteptare, iar spațiul propriu-zis de relaxare va împrumuta multe caracteristici și funcțiuni ale băilor romane și va conține diverse zone și tipuri de spații. Printre funcțiuni se numără un cabinet medical, unul pentru tratament unghiilor, cabinete de masaj, solar, duș knippe sau duș vichy (sisteme de dușuri speciale pentru relaxarea corpului).

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Totodată, la centrul SPA de la Predeal vor fi disponibile și tot felul de tipuri de saune, cum ar fi saună cu infraroșu, americană sau normală. Aquaparc-ul care se va amenaja în centrul SPA de la Predeal se va compune din trei piscine circulare cu dimensiuni si adâncimi diferite în care se vor instala tobogane și alte instalații pentru leisure. Spațiul aquaparcului va avea acces la dușuri, toalete și o zonă de relaxare cu șezlonguri. Zona de vestiare este concepută în așa fel încât va acționa și ca o ecluză/zonă de separare a circulației murdare de cele curate. Vestiarele vor fi dotate și cu saune cu aburi și saune uscate pe sexe, precum şi cu grupuri sanitare și dușuri.Piscina pentru înotse regăseşte tot la parter cu o mică diferenţă de nivel faţă de celelalte funcţiuni pentru a se integra în topografia terenului. La piscină se va ajunge tot prin demisol (respectiv pe la vestiare).

Parcări moderne pentru turiști

Alte articole:   Leul s-a „vaccinat” pentru criza Covid

Tot la etaj se vor amplasa o sală de fitness cu sală de forţă, spinning, sală cardioși sală de aerobic. Etajul mai cuprinde şi o zonă administrativă. Nu în ultimul rând, un alt element de atracție al acestui centru de agrement va fi turnul de escaladă. Acesta va avea trasee de escaladă atât la interior, cât și la exterior. Suplimentar, pe timpul iernii, unul din pereții turnului va avea rol de cascadă înghețată pentru alpinism.

La jumătatea lunii noiembrie, a demarat un alt proiect important pentru modernizarea orașului Predeal, care este finanțat în proporție de 98% din fonduri europene, respectiv „Accesibilitate în zona turistică Clăbucet – Cioplea – Predeal”. În cadrul acestui proiect se vor realiza lucrări de reabilitare a 2,9 km de străzi (pe Libertății și Teleferic) şi de amenajare a 3,7 km de piste de biciclete, precum și construcția a trei parcări etajate (cu două etaje şi o terasă), dar şi a unei parcări terane în apropierea domeniului schiabil din staţiune. „Aveam o mare problemă în ceea ce privește locurile de parcare, în zona pârtiei de schi și prin acest proiect vom amenaja, în total, peste 1.000 de locuri, iar turiștii își vor putea lăsa mașinile în condiții de siguranță”, a subliniat primarul Predealului.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.