blog-logo

Ce bani are de recuperat Consiliul Județean din cinci contracte „dubioase” cu Ramb și Gotic

Ce bani are de recuperat Consiliul Județean din cinci contracte „dubioase” cu Ramb și Gotic

lucrari aeroport3Județul Brașov, ca unitate administrativ-teritorială, s-a constituit ca parte civilă în dosarul instrumentat de Direcția Națională Anticorupție referitor la contractele încheiate între administraţia judeţeană şi societăţile Gotic şi Ramb Sistem.

„Am avut o întâlnire cu Direcția Economică, Direcția Juridică și comisiile de specialitate din Consiliul Județean și am întocmit toată documentați pentru a ne constitui ca parte civilă în recuperarea prejudiciilor din acest dosar. Pe speța cu firma Ramb am stabilit două eventuale prejudicii, în cuantum total de 800.000 de lei, pentru lucrările executate la Baza Agrement și la Colegiul Andrei Șaguna. În cazul contractelor încheiate cu firma Gotic există trei potențiale prejudicii, iar acum analizăm sumele cu care ne vom constitui ca parte civilă pentru a le recupera”, a explicat vicepreședintele CJ Brașov, Claudiu Coman. În conformitate cu precizările procurorilor DNA care au instrumentat dosarul de corupție în care sunt implicate cele două societăți comerciale prejudiciul total cauzat bugetului Consiliului Județean Brașov prin achitarea în mod nelegal a unor sume aferente lucrărilor executate de Gotic SA în 2006 și 2007 este de 32.983.878,71 lei cu TVA, echivalentul a 7.672.228,32 euro. Aceste contracte aveau ca obiect întreținerea, reparația și salubrizarea drumurilor județene (contractul de achiziţii publice nr. 69/20.09.2007) și execuția, finalizarea și întreținerea drumului Rupea – Racoș (contractul de achiziţii publice nr. 8798/10.11.2006).

Alte articole:   Grădina Zoologică Brașov trece la programul de vară

Maria Dumbrăveanu, secretarul județului , a precizat că în dosarul civil, administrația județeană se va îndrepta împotriva celor două firme, însă sumele care vor fi recuperate pot fi diferite de cele vehiculate în momentul de față. „Cele două rapoarte ale Camerei de Conturi care au stat la baza anchetei, unul din 2013, iar celălalt din 2014, au fost contestate de Consiliul Județean.  În cazul raportului din 2013 litigiul este pe rolul instanței. Răspunsul la contestația depusă împotriva raportului din 2014 a venit de puțin timp și urmează să vedem dacă ne vom adresa instanței”, a explicat secretarul județului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate