blog-logo

Direcția de drumuri, pusă la zid de consilierii județeni

Direcția de drumuri, pusă la zid de consilierii județeni

consiliul judetean brasovÎn ședința de astăzi, consilierii județeni au repartizat sume necheltuite la capitolul reparații drumuri județene și comunale.

Este vorba despre suma de 728.000 de lei, care au fost distribuiți astfel: Apața – 25.000 de lei, Bran – 100.000 de lei, Homorod – 216.000 de lei, Jibert – 90.000 de lei, Părău – 50.000 de lei, Recea – 148.000 de lei și Ungra – 99.000 de lei.

Pe listă figura și comuna Moieciu, cu 80.000 de lei, dar acestei localități nu i s-au mai alocat bani, având în vedere că banii necesari i-au fost alocați direct prin Hotărâre de Guvern de la bugetul de stat.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Consilierii județeni și-au expimat nemulțumirea asupra activității angajaților de la Direcția Județeană de Drumuri. Cel care a dat tonul a fost Gheorghe Sarafinceanu: „Ne facem de râs în toată țara. Cred că suntem singurul județ care ne trezim la final de an că nu am consumat peste 20 de miliarde de lei (vechi – n.r.). Vă rog frumos să faceți o analiză foarte serioasă a celor care se ocupă de această activitate și să luăm măsuruile care se impun“.

I-a dat dreptate și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mihai Pascu: „Pe de o parte este și vina unor primari care nu și-au întocmit documentațiile necesare și nu au cheltuit banii, dar și a unor colegi de la noi din Consiliul Județean. Noi ne băteam capul să rezolvăm problemele cu sumele pentru drumuri, cu licitația de deszăpezire, iar unii și-au luat tocmai acum concedii… Trebuie făcută o analiză la acest compartiment“.

Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

Paul Enache a fost și mai categoric, solicitând noilor vicepreședinți să analizeze atent documentațiile de licitații pentru a nu mai exista probleme, cu lucrări de calitate proastă.

Având în vedere pozițiile consilierilor județeni, Claudiu Coman – cel care are atribuții și de ordonator principal de credite, a propus înființarea unei comisii care să analizeze activitatea acestui compartiment, precum și  evaluarea investițiilor realizate și a celor considerate litigioase. Comisia, formată din membrii comisiei economice și ai celei juridice, trebuie să prezinte un raport până la finalul lunii ianuarie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate