blog-logo

Razie la Brașov împotriva traficanților de țigări

Razie la Brașov împotriva traficanților de țigări
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Brașov, Bacău și Iași, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cele trei județe, dar și din Bacău, Maramureș, Galați, Brăila, Suceava, Vaslui și Neamț, au declanșat, în această dimineață, o acțiune de anvergură pentru anihilarea a trei grupuri infracționale organizate, constituite pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse ţigări.

Procurorii DIICOT spun că, în perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău țigarete de diferite mărci (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior ”pe piața neagră” în sistem en-gros sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA.

Membrii acestor grupuri au creat veritabile rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional.

Astfel, procurorii DIICOT efectuează 245 de percheziții domiciliare pe raza județelor menționate, din probele administrate rezultând că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste 2 milioane pachete țigări de contrabandă.

La sediile serviciilor teritoriale vor fi conduse un număr de 110 persoane, în vederea audierii. Acțiunea este efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei și Brigăzii Speciale de Intervenții ”Vlad Țepeș”.

Suportul tehnic și informativ  al operațiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.