blog-logo

„Parcul cu avioane“ pentru copii a fost inaugurat

„Parcul cu avioane“ pentru copii a fost inaugurat

Parc avioane Centru Civic (46)Lucrările de amenajare a parcului tematic cu avioane din Centrul Civic au fost finalizate.

„Acest loc de joacă este cadoul pe care Municipalitatea împreună cu Premium Aerotec îl face copiilor braşoveni de Moş Nicolae. Este un loc de joacă unic în România, gândit de partenerii noştri pentru a le oferi copiilor braşoveni un loc de joacă care să sublinieze tradiţia şi prezentul Braşovului în construcţia de aeronave. Vreau să le mulţumesc celor de la Premium Aerotec pentru acest proiect şi pentru tot ceea ce fac pentru comunitatea braşoveană şi sper ca această colaborare să continue şi cu alte proiecte pentru dezvoltarea oraşului nostru”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

De asemenea, directorul executiv al Premium Aerotec SRL, Hans Joachim von Wurmb, a declarat: „Compania noastră are 700 de angajaţi la Braşov şi produce milioane de component pentru industria aeronautică. Din acest motiv ne-am hotărât împreună cu domnul primar George Scripcaru să generăm acest proiect şi să amenajăm un loc de joacă minunat şi deosebit pentru copiii din Braşov. Sunt mândru să fiu prezent la această inaugurare, după aproape un an de muncă la acest proiect. Elementul central al parcului este avionul de tip Airbus care are o lungime de 18 metri, dar în parc mai este amenajată şi o rachetă şi un turn de control. Îi mulţumesc domnului primar pentru tot sprijinul acordat, dar şi echipei de la Premium Aerotec care a făcut o treabă grozavă. Şi pentru că mâine vine Moş Nicolae, el a sosit deja în parc şi le va dărui cadouri tuturor copiilor care vin astăzi aici.”

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

Elementul cel mai atractiv al noului loc de joacă este avionul de 20 de metri lungime şi 15 metri lăţime la nivelul aripilor, prevăzut cu leagăne şi tobogane.

În partea din spate a navei, copiii se pot căţăra pe un perete special, care reprezintă şi una dintre căile de acces în aeronavă, alături de scări şi de un tobogan închis de 15 metri. Alţi doi pereţi de căţărare vor fi amenajaţi la nivelul aripilor. Podelele din interiorul avionului au forma unor podeţe din lemn, care trebuie să dea senzaţia de mişcare.

 

De aripi sunt agăţate leagăne pentru copiii cu vârsta de peste cinci ani. În jurul avionului a fost amenajată şi o „pistă” din material cauciucat. Lucrările de amenajare a locului de joacă au demarat în vara acestui an, iar mai întâi s-a lucrat la alei, alveolele pentru bănci şi s-a realizat împrejmuirea, iar apoi s-a trecut la confecţionarea efectivă şi montarea tuturor elementelor care vor face deliciul copiilor din Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.