Emil Niță zice că liberalizarea prețului la gaz metan se va face până în 2021

Emil Niță zice că liberalizarea prețului la gaz metan se va face până în 2021

emil nitaDeputatul PSD Emil Niță a ținut să precizeze astăzi ce se întâmplă cu prețul la gaze, pentru că s-a iscat o dispută pe acest subiect între ministrul Energiei și deputatul Iulian Iancu, care este președintele Comisiei de industrii.

În această săptămână am aprobat să fie declarate consumatori casnici CET-urile, cu prevederea expresă ca pentru acești consumatori casnici să se refere doar la cantitățile de gaz metan utilizate pentru producerea de energie termică și apa caldă menajeră.

„Nu am luat în calcul niciun fel de consumatori care consumă gaz metan în fluxul de producție. Au rămas în discuție societățile (aproximativ 170.000) care funcționează în apartamente, și pentru care nu există probleme de a se închide, pentru că sunt firme în general pe profesii liberale, cabinete medicale, firme de consultanță, de auditori, care au posibilitatea să facă față liberalizării prețului la gaz metan, care se va regăsi în preț nu cu foarte mari greutătți. Cert este că programul de liberalizare aprobat, negociat și discutat cu Comisia Europeană în urmă cu trei ani nu a ținut cont de realitățile economice ale României, deoarece țări mai dezvoltate decât România au convenit cu CE asupra unui calendar întins pe o perioadă mult mai mare, până în 2020 sau 2026, în timp ce noi am fost de acord ca sa facem această liberalizare începând din 2015 cu finalizare 2016. În discuțiile actuale cu reprezentanții Comisiei Europene se va conveni – și s-a decis și în Parlamentul Romniei – ca acest program de liberalizare la gaz metan să fie până în 2021. În acest context, prețul la gaz metan nu se va mări la consumatorii casnici“, a mai menționat Emil Niță.

Alte articole:   Un nou cod portocaliu de precipitaţii, la Braşov!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.