blog-logo

Pârtia de săniuş şi tubing din Poiană va fi deschisă după data de 20 decembrie

Pârtia de săniuş şi tubing din Poiană va fi deschisă după data de 20 decembrie

Partie sanius zorbing tubing Poiana_fotoandreipaul_primaria brasov (5)Lucrările de amenajare a zonei de săniuş din Poiana Braşov vor demara începând de astăzi, iar noul „derdeluş” ar urma să fie deschis publicului din data de 20 decembrie. Proiectul este derulat de o firmă privată care a închiriat suprafaţa de 8.000 de mp din Poiană şi s-a angajat că o va amenaja după toate standardele. Pentru început, se vor amenaja trei piste de tubing, dar şi o zonă specială pentru săniuţele „clasice”. Totodată, până după jumătatea lui decembrie urmează să fie montată şi o bandă transportoare de 80 de metri, astfel ca persoanele care coboară pe sănii sau pe inelele gonflabile să se poată întoarce mai uşor în vârful derdeluşului. Primarul George Scripcaru a precizat că noua zonă de agrement va fi deschisă numai după ce vor fi montate şi toate elementele de siguranţă, respectiv gardurile de împrejmuire, dar şi alte celelalte elemente de protecţie de pe marginea pistelor şi de la baza lor, astfel ca să nu existe riscul unor accidentări.

Alte articole:   Diana Bosca: Din cei 30 de copii pe care-i am în clasa a II-a, la o școală din Săcele, doar șase se pot conecta la orele online

„Aveam nevoie de un loc special amenajat şi pentru sănii, astfel ca să fie evitate incidentele neplăcute. Termenul maxim de realizare a întregii investiţii este de şase luni, însă interesul investitorului este ca să deschisă cât mai repede. Din discuţiile pe care le-am avut cu acesta, dacă vremea va fi bună, până pe 20 decembrie va încerca să finalizeze lucrările la pistele de tubing şi săniuş, dar şi să monteze instalaţia de iluminat. Turiştii care vor ajunge iarna aceasta în Poiana Braşov vor avea astfel mai mult oportunităţi de distracţie”, a explicat primarul Braşovului. Zona ar urma să fie iluminată cu ajutorul unor globuri imense, care, pe lângă aspectul specific, vor permite utilizarea pârtiei şi a pistelor şi pe timp de noapte.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Covoare speciale de protecţie

Conform proiectului prezentat de investitorul privat Comidor Trust din Braşov, pista de tubing va avea o lungime de 80 de metri şi o lăţime de 2 metri, iar înclinaţia sa va varia între 10 şi 25%. De asemenea, pe marginea culoarelor de tubing va fi pusă o spumă specială de protecţie pentru mai multă siguranţă. Tot pentru a fi evitate accidentele, la baza pârtiei va fi montat un covor de cauciuc special, care are rolul de a încetini viteza săniuţelor şi care va permite oprirea în condiţii de siguranţă. Pe întreaga suprafaţă a pârtiei vor fi montate şi sisteme de iluminat speciale, care vor avea forma unor globuri, astfel ca să se încadreze cât mai bine în peisaj, iar pârtia să poată fi folosită şi după lăsarea serii.
 
„Derdeluşul” va fi deschis şi vara

Alte articole:   Klaus Iohannis nu s-a abținut nici de Ziua Națională să nu vorbească despre alegeri

Derdeluşul va fi funcţional şi pe timpul verii, ţinând cont că se va monta şi un soi de covor din cauciuc peste pământ, astfel ca săniile gonflabile să alunece chiar dacă nu mai este zăpadă. Tubingul înlocuieşte sania în perioada de vară cu inele gonflabile de mari dimensiuni, care alunecă pe o pantă, fiind ghidate de nişte mantinele. Pe timp de iarnă, pe marginea pistelor vor fi amenajate „ziduri” de zăpadă. Totodată, pe aceste piste se va putea practica şi zorbingul.

Distribuie dacă îți place!
  1. Pista pentru sanius, da. Park pentru snowboard…fereasca Domnu. In continuare, o urcare in Postavaru costa aprox. 20 ron. Mi se pare absolut normal.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.