blog-logo

În sfârșit, s-a inaugurat blocul cu locuințe sociale de pe strada Zizinului

În sfârșit, s-a inaugurat blocul cu locuințe sociale de pe strada Zizinului
Foto: Andrei Paul, Primăria Braşov

Foto: Andrei Paul, Primăria Braşov

Primarul George Scripcaru a prezentat astăzi blocul de locuinţe sociale care s-a amenajat în locul fostului internat al Grupului Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică Braşov, de pe strada Zizinului nr.144.

„Mă bucur că am reuşit să ne ţinem de cuvânt şi să le oferim celor 44 de familii cel mai frumos cadou de Crăciun: o casă nouă, chiar dacă la început ne-am confruntat cu probleme foarte mari, astfel încât a trebuit să reziliem contractul cu firma care câştigase licitaţia. Este un proiect special pentru noi, deoarece vorbim de o categorie de persoane aparte, familii aflate în situaţii de risc social. În ultima şedinţă de consiliu local a fost aprobată lista cu cei care sunt îndreptăţiţi să primească o locuinţă socială, iar în perioada următoare cei 44 de beneficiari trebuie să îşi completeze dosarele. Îmi doresc ca până la Crăciun toate aceste familii să se fi mutat în aceste locuinţe”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

Clădirea a fost construită în perioada 1971-1972 cu destinaţia de cămin de elevi cu o capacitate de 300 de locuri, cu un regim de înălţime de P+4E. Scăderea numărului populaţiei şcolare a condus la comasarea unor instituţii de învăţământ astfel că, în patrimoniul local au intrat clădiri ce pot fi utilizate în scopul acoperirii unor necesităţi ale comunităţii. Astfel, clădirea va fi reabilitată cu destinaţia locuinţe sociale pentru un număr de 44 de familii aflate în situaţii de risc.

Reabilitarea clădirii a constat în recompartimentarea ei, astfel încât să corespundă tehnic noii destinaţii: la          parter: 6 apartamente de 2 camere, 2 apartamente de 3 camere, centrală termică, spaţiu de depozitare, coridor, 2 holuri, 2 case de scări, etaj 1: 8 apartamente de 2 camere, 1 apartament de 3 camere, uscătorie, coridor, 2 holuri, 2 case de scări; etaj 2: 8 apartamente de 2 camere, 1 apartament de 3 camere, uscătorie, coridor, 2 holuri, 2 case de scări; etaj 3: 8 apartamente de 2 camere, 1 apartament de 3 camere, uscătorie, coridor, 2 holuri, 2 case de scări; etaj 4: 8 apartamente de 2 camere, 1 apartament de 3 camere, uscătorie, coridor, 2 holuri, 2 case de scări.

Alte articole:   Primăria a anunțat că închide circulația rutieră pe strada Cerbului!

Suprafaţa totală utilă rezultată este de 2391,92 mp.

Fiecare apartament dispune de baie proprie, bucătărie, cameră de zi şi 1-2 dormitoare. Pentru evitarea condensului, băile şi bucătăriile au fost dotate cu sistem de ventilaţie. Pardoselile sunt din parchet lamelar în camere, gresie în băi şi bucătării. Pereţii băilor şi bucătăriilor sunt placaţi cu faianţă, zugrăvelile în camere şi pe holuri sunt făcute cu vopsea albă. Uşile interioare sunt celulare furniruite, iar cele de acces în apartament, metalice.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.