Patronul de la Martax, soția și fiica acestuia, reținuți

Patronul de la Martax, soția și fiica acestuia, reținuți

razi taxi brasov3Patronul firmei Martax, Marian Dorha, soția – Maria și fiica acestuia, asist. univ. dr. Maria Ionela Bârsan  (la Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania), dar și un angajat al firmei –  Muşa Adrian Mihai, au fost reținuți 24 de ore după razia de amploare de ieri.

Vă reamintim că peste 200 poliţişti din I.P.J.Brașov, Secția Regională Poliție Transporturi Brașov, Direcția Generală Anticorupție-Serviciile Județene Brașov și Covasna, precum și 75 jandarmidin cadrul I.J.J.Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi Burebista, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, au desfășurat ieri  în municipiul Brașov o acțiune în care au  fost depistate în traficul rutier și verificate criminalistic, 159 de taxiuri.

„Verificările au vizat documentele autoturismelor și ale conducătorilor auto, iar verificarea criminalistică a vizat aparatele de taxare, la care au fost depistate sisteme de fraudare. De asemenea, polițiștii au efectuat  ieri șapte percheziții și au pus în executare șase mandate de aducere. În urma cercetărilor s-a stabilit că  două firme (Martax și Bratax), care dețin autoturismele tip taxi menționate, obțineau venituri  ilegale prin fraudarea procedurii de evidenţiere contabilă, în baza unor acte justificative nereale obținute ca urmare a utilizării frauduloase a aparatelor de taxat, fiind exploatată indiferenţa clienţilor în a solicita bonurile fiscale pentru cursele efectuate și achitate“, a precizat cms. șef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IJP Brașov.

Alte articole:   FOTO & VIDEO Amendă de 20.000 de lei și restaurant închis la Prejmer

Patru   persoane, respectiv trei administratori ai firmelor verificate (membrii familiei Bârsan) și un angajat, care gestiona sistemul de fraudare al aparatelor de taxat, au fost reținute sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate magistraților cu propunerea luării unor măsuri preventive, iar conducătorii autoturismelor tip taxi sunt cercetați în stare de libertate. Cercetările sunt continuate într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de peste 5.000.000 lei (50 de miliarde de lei vechi).

Trebuie remarcat faptul că este în creștere numărul cadrelor didactice de la Facultatea de Drept de la Universitatea Transilvania care au problemele cu justiția: avocat Gheorghe Achim (fost polițist) – luare de mită, avocat Ioan Adam – arestat pentru corupție, Klement Christian – înșelăciune.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. toate firmele si persoanele fizice sa fie verificate la sange ,pt depistarea,retinerea,confiscarea,iradierea si recuperat tot prejudiciul 100%

  Reply
 2. FOARTE BINE <SA FACA MAI MULTE PERCHEZITII CASANT DESTUI CARE INCALAC LEGEA <VA DAU UN EXEMPLU LA PARTERUL BLOCULUI UNDE LOCUIESC UN SMECHERAS A DESCHIS UN CAFE BAR DAR ATENTIE NU ARE AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE EMISA DE PRIMARIE <NU ARE IZOLATIE FONICA SI VENTILATIE PENTRU FUM <FUMUL AJUNGIND IN APARTAMENTELE LOCATARILOR ,IAR DUPA O GRAMADA DE DEMERSURI CATRE INSTITUTIILE STATULUI NIMENI NU ARECURAJ S-O INCHIDA ,CUM PUTEM SA NE FACEM DREPTATE DACA INSTITUTIILE STATULUI NU LE FAC DAU EXEMPUL LA DSP BRASOV, PRIMARIA ,OPC,SI POLITIA LOCALA SA LE FIE RUSINE,DAR PUN O INTREBARE ACESTOR INSTITUTII DE CE NU VIN LA FATA LOCULUI IN APARTAMENTE SA VADA IN CE CONDITII TRAIM DIN CAUZA ACESTUI BAR ,CHIAR NU SE POATE FACE DREPTATE?

  Reply
 3. Simona Loredana Hodea 26 noiembrie 2014, 9:01 PM

  Cei de la Ro Taxi nu au patit nimic?? Ori de cate ori luam un taxi de la Ro, soferii refuzau sa porneasca aparatul. Imi spuneau ca daca nu imi convine, sa iau alt taxi. Ceea ce am si facut. De fiecare data 🙂

  Reply
 4. Anghelache Mihai Vlad 26 noiembrie 2014, 9:19 PM

  Ro taxi e plin de bandoleros în ultimul an

  Reply
 5. unde mai exact/?

  Reply
 6. IN CARTIERUL TRACORU PE STR. BRONZULUI NR.7

  Reply
 7. Foarte bineeee !!!! Sa ii scoata de pe piata !!! Si sa.i ia si pe nenorocitii de la ATI BRASOV . Am facut o comanda la bratax si mi.a redirectionat apelul la tampitii de la ATI . Aia aveau tarif de 1,34 pe usa masinii si pe aparat (ceas) era 1,79 lei /km !!!! Nesimtitilor!!!!! Sa va fie rusine !!

  Reply
 8. mai ales pentru iradiere si recuperat !

  Reply
 9. Sunt curios ce mai zice Primaria despre firma Martax ( in intalnirile cu taximetristii era data drept exemplu de legalitate si management). mai ales Miklos Gantz. Cred ca arestul este destul de incapator ca sa-i primeasca si pe protectorii lor din Primarie. Personal nu am auzit de niciun sofer de la Martax sa isi fi luat o concediu medical sau de odihna, decand este firma. Toate aceste lucruri se stiau de 8 ani, si de altfel acesta este modul de lucru in taximetrie. Credeti ca alte firme (Tod) lucreaza altfel? Cand soferii foloseau butoanele de fapt furau pentru patroni, nu pentru ei, si unii probabil mai erau si mandrii de asta. Acum sunt complici la frauda si nu inteleg de ce .

  Reply
 10. Citez din articol – "Trebuie remarcat faptul că se este în creștere" – serios ?

  Reply
 11. AM LUCRAT LA SERVICE 3 ANI PE VREMURI SI MA DAT AFARA IN CONCEDIU MEDICAL FIIND ACCIDENT DE MUNCA PACAT DE OANA DAR IN SCHIMB NU I MI PARE RAU DE NEA,.MARIAN SI DE SCORPIA DE NEVASTASA

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.