blog-logo

Handbal: Corona s-a calificat în optimile europene

Handbal: Corona s-a calificat în optimile europene

handbal coronaCorona Braşov a învins Iuventa Michalovce cu 34-27 în partida retur din turul 3 al Cupei EHF. Cu scorul general de 65-55, echipa lui Bogdan Burcea s-a calificat în „optimi”. În schimb, „U” Cluj s-a oprit în turul 3 al Cupei Cupelor, după 19-24 cu Radnicki în returul din Serbia. În tur, scorul a fost egal: 29-29 .

Corona Braşov este a patra formaţie din handbalul feminin care şi-a asigurat prezenţa în cupele europene şi în 2015. Echipa de la poalele Tâmpei n-a avut o misiune lejeră în faţa slovacelor de la Iuventa Michalovce, dar a reuşit să se califice în „optimile” Cupei Cupelor cu o dublă victorie.

În tur, Corona a fost nevoită să treacă prin două încercări grele: un drum dus-întors cu autocarul până în Slovacia şi să evolueze împotzriva unui arbitraj ostil. Aflată parcă într-un concurs de provocări, Braşovul a trecut cu bine peste ambele obstacole şi a revenit acasă cu o victorie, scor 31-28, care i-a oferit prima şansă la calificare. În returul de pe teren propriu, echipa pregătită de Bogdan Burcea nu i-a oferit adversarei şanse să viseze la o răsturnare de situaţie şi a obţinut o victorie fără dubii. După 18-12 la pauză, Brădeanu & Co au câştigat cu 34-27.

Alte articole:   Centru de testare COVID-19 deschis non-stop la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov

Corona Braşov a reuşit să câştige din nou o dublă partidă în cupele europene după o pauză de şase ani. Ultima calificare fusese obţinută în sezonul 2008-2009, când ex-Rulmentul ajungea până în semifinalele Cupei EHF. De atunci, formaţia de la poalele Tâmpei a mai avut două participări în cupele europene, dar de fiecare dată a ieşit după primele confruntări, cu Baia Mare (2009-2010, Cupa EHF) şi Lokomotiva Zagreb (2013-2014).

România continuă în Cupa EHF cu două formaţii. Tot duminică, Dunărea Brăila a făcut pasul în optimile de finală, după ce a trecut la pas de Alavarium (Portugalia). Şapte jucătoare ale Coronei se vor prezenta luni la Cluj, la reunirea echipei naţionale, care va pregăti Campionatul European din 7-21 decembrie: Brădeanu, Bondar, Zamfir, Ţăcălie, Chiper, Hotea, Dedu.

Alte articole:   Am luat iarna prin suprindere...

În 2015, România va avea patru echipe în cupele europene. S-au mai calificat HCM Baia Mare (Liga Campionilor – Main Round) şi HCM Roman (optimi Cupa Cupelor). „U” Cluj a fost eliminată duminică seara cu 53-48 la „general” de Radnicki (Serbia). După 29-29 în tur pe teren propriu, ardelencele au pierdut returul cu 24-19.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate