blog-logo

Alina Bica a demisionat de la șefia DIICOT

Alina Bica a demisionat de la șefia DIICOT

alina bicaAlina Bica și-a depus demisia din funcția de procuror șef al DIICOT, după ce a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unui teren în Capitală.

Conducerea Parchetului General a confirmat pentru AGERPRES că Alina Bica i-a înaintat procurorului general Tiberiu Nițu demisia din funcția de procuror al DIICOT și de șef al structurii DIICOT.

Până la numirea unui nou procuror șef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurată de Elena Georgiana Hosu, procuror șef adjunct.

De altfel, Tiberiu Nițu a declarat vineri că, dacă Alina Bica nu va demisiona din funcție, atunci va propune să fie revocată din funcție, iar conducerea DIICOT va fi asigurată de el și procurorul șef adjunct.

Alte articole:   Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

Alina Bica a fost numită în fruntea DIICOT în mai 2013, ea fiind propusă de premierul Victor Ponta, care îndeplinea atunci și funcția de ministrul interimar al Justiției, primind și aviz favorabil din partea CSM.

Anterior, ea a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul mai multor parchete, dar și la Ministerul Justiției.

Din 1996, în calitate de procuror a activat în: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu-Gheorghe (1996-1999); Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov (1999-2002); Parchetul de pe lângă Tribunalul București (2002-2003); Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație — Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (2003-ian.2004); Serviciul Independent de Combatere a Marii Criminalități Economico-Financiare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ian. 2004-mart.2004); procuror șef birou în cadrul DIICOT (sept. 2004 — oct. 2006); procuror șef serviciu la DIICOT (oct. 2006—ian. 2009).

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

De asemenea, Alina Bica a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției (21 ian. 2009 — 7 mai 2012), pe timpul mandatului ministrului Cătălin Predoiu, iar în perioada mai 2012-mai 2013 a ocupat funcția de consilier al șefului DIICOT, Codruț Olaru.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate