blog-logo

Vești bune: intră și clădirea veche a Maternității în modernizare!

Vești bune: intră și clădirea veche a Maternității în modernizare!

maternitateContractul pentru punerea în executare a proiectului finanțat de Banca Mondială, de aproximativ 6 milioane de euro, pentru reabilitarea, consolidarea și modernizarea clădirii vechi a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie, se va semna în doua-trei săptămâni, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu.

Întârzierile de un an și jumătate au apărut după ce Ministerul Sănătății a solicitat constructorului care a câștigat licitația reducerea costului lucrărilor, pentru a se încadra în suma aprobată de finanțator. prelungirea termenului de implementare cu șase luni, pentru asigurarea cofinanțării de la bugetul de stat.

„Săptămâna trecută am discutat și cu ministrul Sănătății Nicolae Băniciuoiu, iar ieri am primit confirmarea că s-a modificat devizul de lucrări cum a fost solicitat de minister. Astfel, din decembrie, și corpul vechie al Matenrității va intra în reparații. Este vorba despre investiții de 30 de milioane de lei, care trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor“, a precizat Pascu.

Ambulatoriul și Centrul de Primiri Urgențe care au fost modernizate deservesc peste 300.000 de persoane, populaţia feminină de la nivelul întregului judeţ, precum şi din judeţele limitrofe.

Mihai Pascu  - Mircea Preda

Mircea Preda – Mihai Pascu

Astăzi s-au finalizat și lucrările de modernizare la compartimentul de primiri urgențe, fiind finalizat astfel proiectul de modernizare a noii clădiri și a Ambulatoriului. „Am fost felicitați de conducerea ADR Centru pentru modul cum s-a implementat acest proiect și vreau să felicit și eu echipa dr. Mircea Preda, managerul Materintății. Ca să schimbăm puțin registrul serios, Consiliul Județean Brașov o să ajungă «oaia neagră» a administrației locale. La CLuj s-a făcut pista de aeroport cu 60 de milioane de euroi, noi am făcut-o cu 15, pentru alte spitale s-au făcut lucrări similiare de modernizare cu zeci de miliarde de lei noi, la Brașov s-au rezolvat aceste probleme cu 2 miliarde“, a declarat Pascu, „autorul moral“ al modernizării Maternității, după cum l-au numit chiar cei de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie.

Alte articole:   Cutremur în România, duminică, la ora 13,03

Managerul unităţii sanitare, dr. Mircea Preda, a precizat că vechea recepţie a fost reamenajată şi recompartimentată, au fost reabilitate holurile ce duc spre saloane şi spre ambulatoriu, s-au montat geamuri cu tâmplărie pvc şi geam termopan şi au fost amenajate două cabinete de consultaţii pentru primirea urgenţelor

Dr. Preda, a ținut să mulțumească Consiliului Județean și lui Pascu, „care au înțeles necesitatea acestei investiții și a modernizării Ambulatoriului (realziată cu bani de la bugetul județean – n.a.).  Vreau să le mulțumesc, de asemenea, colegilor și pacienților, care pe perioada lucrărilor, au fost afectați când afost necesară trecerea dintr-o clădire în alta“.

 „Nu am politizat Sănătatea“

mariana caju2Președinta Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean Brașov, Mariana Câju (PNL), a declarat, la rândul ei, că „obiectivul nostru, de la începutul acestui  mandat, este să transformăm obiectivele medicale din sistemul public să arate cel puțin la fel ca unitățile private. Nu am politizat Sănătatea în Consiliul Județean, pentru că este vorba despre o prioritate a populației. Avem o echipă câștigătoare la Maternitate și sper ca toate instituțiile statului, cum ar fi CAS, să asigure finanțarea tuturor posturilor existente, la capacitatea existentă“.

Alte articole:   Polițiștii au dat, sâmbătă, 149 de sancțiuni în valoare totală de 26.150 de lei

luana mineaȘefa filialei de Cruce Roșie Brașov, Luana Minea (consilier județean PSD și membră în Comisia de Sănătate), s-a declarat „fan al spitalelor de stat, pentru că la acestea au acces toți cei care nu au posibilități materiale. DE aceea, voi sprijini cu tot ce se poate instituțiile publice de sănătate pentru a se moderniza și pentru a oferi servicii de calitate pacienților“.

 

Luminita OlteanuLidera de sindicat de la Direcția pentru Protecția Copilului, Luminița Olteanu (consilier județean PDL, membră în Comisia de Sănătate) spune că „este foarte important faptul că am reușit ca, prin această instituție de stat, să oferim servicii de nivel european nu doar pentru fetele și femeile din județul Brașov, ci și din alte două județe. Atât consilierii jduețeni, cât și Executivul, am demonstrat că dacă se vrea un lucru pentru binele comunității, se poate face“.

Distribuie dacă îți place!
  1. Domnule Dr. Preda, felicitari pentru reabilitare insa este absolut uluitor ca sunteti mandru de faptul ca ati bastardizat inca o cladire istorica cu hadele tamplarii de pvc alb. Intr-o cladire neizolata, cu volumul interior atat de mare termopanele in cauza nu aduc nici un beneficiu in termeni de economie „la gigacalorie”. Ba mai mult, contribuie la o proasta calitate a aerului, un aspect important pentru orice cladire, in mod special pentru un spital.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate