blog-logo

Bani europeni pentru mansardarea Școlii generale din Șercaia

Bani europeni pentru mansardarea Școlii generale din Șercaia

scoala sercaiaIn aceasta saptamana s-au semnat trei noi contracte de finantare, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, pentru finalizarea proiectelor de reabilitare a trei scoli din judetele Brasov, Covasna si Harghita, cererile de finantare fiind depuse pe noul apel de proiecte POR, lansat in februarie 2014.

Cele trei proiecte au o valoare totala cumulata de peste 27 milioane lei nerambursabili. La Brașov este vorba despre  mansardarea cladirii Scolii Generale din Sercaia.

„Trebuie să facem mansardarea pentru a mări capacitatea numărului sălilor de curs pentru că cealaltă şcoală, şcoala I-IV, săsească, trebuie retrocedată“, a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

”Aceste scoli vor intra in urmatoarele zile in lucrari de reabilitare si se alatura celorlalte 23 scoli din Regiunea Centru ale caror contracte de finantare le-am semnat in ultimele doua luni. Pe acest apel de proiecte mai avem cereri de finantare aflate in prezent in etapa de precontractare, prin care alte 18 scoli, colegii sau licee din Regiunea Centru vor obtine fonduri pentru finalizarea lucrarilor demarate in ultimii ani pentru reabilitare, consolidare sau modernizare. Dupa cum se stie fondurile nerambursabile care sunt puse la dispozitia beneficiarilor pe acest nou apel de proiecte, au rezultat din redistribuirile resurselor necheltuite de la alte programe operationale”, a declarat Simion Cretu, directorul general ADR Centru.

Alte articole:   Adrian Veștea a prezentat prioritățile pentru dezvoltarea Braşovului și avantajele competitive ale judeţului, la Maratonul de Business

Pentru finalizarea tuturor lucrarilor de constructie, cei 59 de solicitanti ce au depus proiecte, au estimat ca le este necesar un buget de 29,86 milioane de euro fonduri nerambursabile. Prin cele 26 de contracte de finantare semnate pana in prezent pe acest apel de proiecte au fost atrase pana acum in regiune fonduri nerambursabile ce depasesc valoarea de 10 milioane euro, investitii gestionate de ADR Centru care vor imbunatati conditiile de studiu pentru mai mult de 4.000 de elevi. Prin precedentul apel de proiecte derulat pe acest domeniu s-a finantat reabilitarea si dotarea a 40 de scoli, licee sau colegii din Regiunea Centru, pentru care s-au alocat peste 37 milioane euro, investitii de care beneficiaza peste 10.000 de elevi, precum si profesorii lor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate