Se sparge monopolul taximetriei în Brașov? Cresc tarifele!

Se sparge monopolul taximetriei în Brașov? Cresc tarifele!

taxiNu este un secret pentru nimeni că, la Brașov, există un cartel al firmelor de taximetrie, care s-au înțeles asupra politicii de tarifare și care elimină concurența care „iese din front“.

La solicitarea mai multor taximetriști, reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că se va majora tariful unei călătorii cu taxiul începând cu data de 1 decembrie. Colac peste pupăză, se va plăti diferenţiat pentru cursele de zi şi de noapte.

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Brașov, a fost stabilit preţul maximal pentru cursele de taximetrie, la 2,2 lei/kilometru. Întâmplător sau nu, mai mulți taximetriști independenți care au PFA sau  întreprinderi familiale şi trei au solictat să li se permită utilizarea de noi tarife-  1,53 lei/km în timpul zilei şi 1,73 lei/km noaptea (în intervalul orar 22.00 –  6.00).

Evident, toată lumea va presta cu același tarif, ca într-un veritabil mediu „concurențial“…

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Curs online gratuit organizat de Camera de Comerț şi Industrie Braşov
Loading...
loading...
  1. Ironia cu care autorul scrie nu are ca efect decât confuzia cititorilor care întâmplător nu au idee despre ce e vorba (cartele mafiote, etc.) – dacă publicul ţintă e cel insider, ok, dar dacă vreți să informați publicul larg, e nevoie de mai multă substanță în articol.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.