blog-logo

Îmi fac mea culpa: De ce nu am mers la vot?

Îmi fac mea culpa: De ce nu am mers la vot?

sebastian danAm evitat să îmi dau cu părerea în toată perioada de precampanie și campanie electorală despre cine este mai bun(ă) ca să ia locul de la Cotroceni.

Am vrut să stau deoparte și să fac ce face un ziarist: transmite cititorilor ce mesaje vor sa dea politicenii. Cât mai sec posibil. Am vrut să nu fac ce fac ziariștii-vedetă: să atac la baionetă pe vreunul sau altul dintre candidați, pentru că televiziunile s-au transformat în baricade politice de unde erau sfârtecați inamicii politici. Am văzut ziariști mai înfierbântați decât chiar politicienii. Chiar și la Brașov, și se lăudau în gura mare cu acest lucru, în timpul conferintelor de presă.

Ca ziarist, transmiți informații. Nu trebuie să le manipulezi, să le vopsești în anumite nuanțe pentru că poporul e prost și nu pricepe.

Nu am ieșit la vot pentru că toată lumea mă obliga, oriunde îmi întorceam privirea, să merg la vot, în timp ce toți urlă disperați că nu avem alegeri libere, democratice. Nu am mers la vot pentru că indiferent pe cine votam, eram fie comunist, fie băsist, că sunt prost, că sunt asistat politic, aservit, cumpărat. Nu am fost la vot pentru că nu cred în niciuna dintre tabere.

Alte articole:   Familia caută un bărbat dispărut din Budila

Nu am fost la vot pentru că cele două tabere au devenit extremiste: își interzic dreptul la propria părere. Nu am fost la vot pentru că oameni de valoare din România au îndrăznit să spună că susțin un candidat sau pe altul și au ajuns să fie bălăcăriți de indivizi care nu știu să scrie toate literele alfabetului. De exemplu, l-am adulat pe Raed Arafat când era antibăsist, iar acum e inamiocul public numărul unu că e pontist.

Nu am ieșit la vot pentru că toate marșurile, adunările și contramanifestările mai mult sau mai puțin spontane au ca scop manipularea votului. Am văzut aceiași protestatari împotriva exploatării de la Roșia Montană (chiar sunt curios ce opțiuni poilitice sunt pe acolo), pentru sprijinirea diasporei care nu poate vota, dar nu am văzut brașoveni în stradă cănd se intenționa distrugerea aleii de După Ziduri (cu șosea care să traverseze muntele, idee susținută și de PSD și de PDL) sau că până la Roșia Montana există poluarea provocată de Kronospan la Brașov și de Purolite la Victoria…

Alte articole:   A fost promulgată Legea cumpărării vechimii în muncă

Nu am fost la vot pentru că nu am vrut să îl onorez pe Ponta. Și nu pentru că e comunist și ne vinde țara rușilor și chinezilor sau că l-ar fi omorât pe procurorul Panait sau alte bazaconii. nu L-am votat pentru că a promis că nu va mai candida dacă Autostrada București – Brașov nu este gata și nici la această oră nu știe exact traseul măcar pe hârtie, pentru că a promovat o politică de tocat banul public în interes electoral și a lăsat în aer investiții care aduceau locuri de muncă, salarii etc.

Nu am fost la vot să îl onorez nici pe Iohannis. Și nu pentru că Iohannis rupe Transilvania de restul țării, că Iohannis vinde Ardealul la unguri, că a vândut copii pentru organe. Nu am mers la vot pentru că Iohannis nu reprezintă în niciun caz schimbarea. Este oaia sub pielea căruia „behăie“ lupii din PDL. Ce vrem să schimbăm la aceste alegeri? Președintele. Adică pe Traian Băsescu. Ăla împotriva căruia au votat mai mult de jumătate dintre români. Păi și dacă vrem schimbarea a tot ce a reprezentat Băsescu, votăm echipa Băsescu, Blaga, Udrea, Macovei, Boc etc.? Am uitat cum urlau că a fost lovitură de stat? Să uităm cum au ignorat votul a milioane de români? Nu pot vota omul în spatele căruia se regrupează clica pe care o înjuram pentru aceleași lucruri pe care le condamnăm la guvernarea Ponta.

Alte articole:   Stația de asfalt din Bartolomeu se mută lângă FIN-ECO. Poluarea, plimbată dintr-un colț în altul al orașului

Nu în ultimul rând, nu am votat pentru că am prieteni în toate taberele și care au depășit măsura din cauza unui candidat sau a altuia. 

După alegerile din această seară, un singur lucru este cert: se termină dinastia președinților „escu“, începută în 1965, după moartea lui Gheorghe Gheorgheiu Dej. Deși, dacă nu pleca din PNL, cine știe ce se întâmpla dacă intra în joc și Crin Antonescu.

Oricum, mai vorbim după ce se va stabili cine câștigă alegerile și cum vor începe iar să alerge parlamentarii de la un partid la altul ca să fie o majoritate stabilă, musai în interesul poporului, dar să le fie lor bine. Urmează iar o mare împărțire a ciolanului de la Guvern.

Bineînțeles, vor urma comentarii. Mai mult ca sigur unele grotești. La cele de bun simț, voi răspunde…

Distribuie dacă îți place!
 1. Lidia Trăistaru 16 noiembrie 2014, 8:06 PM

  Îmi fac mea culpa: De ce nu am mers la vot?

  Reply
 2. cei care inteleg democratia, vor intelege… iar ceilalti nu conteaza.

  Reply
 3. Ai mare dreptate…….

  Reply
 4. Cristina Stănilă 16 noiembrie 2014, 8:35 PM

  Foarte bine spus.

  Reply
 5. Nici eu nu am mers la vot pentru ca nici unul din cei doi nu m-au convins sa ii votez si nici nu mi-a placut ca in special sustinatorii lui Iohannis i-au facut idioti ,cretini,boi si alte epitete din astea si nu au respectat dreptul fiecaruia de a avea o opinie diferita de a lui.

  Reply
 6. … despre echipa basescu, blaga, udrea macovei, boc, Iohannis am mai auzit vorbindu-se; n-am auzit vorbindu-se despre echipa unpr, udmr, ponta. Oare izmenarii unpr-isti si ungurii n-au fost si ei parte in guvernul boc atunci cand s-au taiat pensiile si salariile, oare unii sunt ticalosii buni iar ceilalti sunt ticalosii rai?

  Reply
 7. ba da, numai ca sunt prea mici si daca ii bag in seama le creste cota

  Reply
 8. Mea culpa inseamna „păcatul meu”.
  Asta numesti tu „mea culpa”, hombre???
  :))

  Reply
 9. Sebastian Dan am inteles ideea; izmenarii si udmr-istii sunt ticalosi de omenie… sau de cumetrie(?) asa ca trebuie tinuti la fereala, nu cumva sa sifoneze imaginea gogoritei numita usl 2.0

  Reply
 10. un articol bine scris…si care in multe privinte dovedeste ca eu si autorul articolului avem aceleasi convingeri…un singur lucru nu s-a subliniat…ca in general votul e inutil…candidatii ajunsi in finala sunt marionete( oameni santajabili, care au un stapin, stapinul este unul singur pentru amindoi)

  Stapinul nu accepta sa piarda controlul asa ca ambii candidati sunt marionetele lui, si jucand la 2 capete e sigur de castig…si stapinul tot castiga impotriva noastra din 1990 incoace

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate