blog-logo

Corona Braşov a câştigat împotriva unui arbitraj ostil în Slovacia

Corona Braşov a câştigat împotriva unui arbitraj ostil în Slovacia

corona handbalCorona Braşov s-a impus, în deplasare, cu 31-28 în faţa echipei Iuventa Michalovce (Slovacia), în prima manşă a turului 3 din Cupa EHF.

Primul pas din drumul european al Coronei, în sezonul 2014-2015, a fost în Slovacia, la Michalovce, în compania formaţiei locale Iuventa. Debutul nu a fost unul uşor, aşa cum ar părea la prima vedere, formaţia slovacă având o experienţă destul de bogată în cupele europene, dar şi multe handbaliste din naţionalele Slovaciei şi Ucrainei, care vor juca în decembrie la Campionatul European. Braşovul şi-a respectat însă statutul de favorită încă din primul tur şi a câştigat cu 31-28 în Slovacia. Victoria a fost obţinută însă după un meci cu cântec.

Alte articole:   Lista medicilor de familie din județul Brașov unde se pot face teste rapide COVID-19

„Din prima secundă şi până în ultima am avut un arbitraj ostil. Am avut doi ucraineni care au permis un joc destul de dur al gazdelor şi au fluierat într-o singură direcţie. Fetele au reuşit însă să se mobilizeze şi să încerce să-şi facă jocul şi în aceste condiţii. Momentul decisiv a fost la 16-14 pentru Michalovce, când am reuşit un 4-0. De atunci, n-am mai pierdut niciodată conducerea, am avut aproape permanent un avantaj de 2-3 goluri, chiar patru”, a declarat pentru ProSport, Bogdan Burcea.

Meciul destul de dur a lăsat şi amprente peste tabăra braşoveană. Zamfir şi Ţăcălie au ieşit şifonate după jocul din Slovacia. Problemele cele mai importante le-a acuzat însă portarul Denisa Dedu, care a şi fost scoasă din teren în prima repriză. „Încă nu ştim ce are, cert este că a simţit ceva muscular în prima repriză. Denisa va face un RMN la revenirea în ţară”, a precizat antrenorul Coronei.

Alte articole:   Am luat iarna prin suprindere...

Chiar dacă a câştigat la trei goluri în Slovacia, Bogdan Burcea susţine că accederea în optimile Cupei EHF nu a fost rezolvată: „Mai sunt 60 de minute de joc, astfel că trebuie să fim precauţi. Sperăm să nu mai avem parte la retur nici de un arbitraj precum cel al ucrainenilor”. Partea cea mai grea va fi refacerea jucătoarelor, având în vedere că formaţia braşoveană revine în ţară, cu autocarul, imediat după meci, fără a înnopta pe drum. Iar până la meciul retur de la sfârşitul săptămânii viitoare va juca în campionat un alt meci dificil, cu revelaţia SCM Craiova.

Pentru Corona au marcat în Slovacia: Hotea – 7 goluri, Zamfir – 6, Brădeanu – 5, Chiper – 3, Neagu – 3, Apetrei – 2, Bondar – 2, Ţăcălie – 2, Raţiu – 1.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate