blog-logo

Traficanți de tutun, prinși de polițiștii brașoveni

Traficanți de tutun, prinși de polițiștii brașoveni

tigariDoi argeșeni au fost prinși de oamenii legii în timp ce transportau 130.000 de țigarete (6.500 de pachete), provenienţă Ucraina, fără documente legale de proveniență.

În  noaptea de 12 spre 13 noiembrie a.c., poliţişti de la Secţia 2 Poliţie Braşov au depistat în trafic un autoturism, condus de un piteştean de 38 de ani, care era însoţit de un alt bărbat  39 de ani. 

În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în  portbagajul autoturismului mai multe cutii şi saci cu ţigări.

Ţigările, a căror valoare de piaţă se ridică la 65.000 de lei, au fost ridicate de poliţişti în vederea cercetărilor, iar autoturismul a fost confiscat.   

„În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Braşov, poliţiştii au efectuat ieri două  percheziţii la domiciliile persoanelor depistate în autoturism, în urma cărora au fost ridicate, în vederea cercetărilor, înscrisuri din care rezultă comercializarea  ţigărilor de contrabandă către diverse persoane fizice”, a precizat cms. șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Brașov

Alte articole:   Virgil Musta și Raed Arafat, despre cum vom putea petrece sărbătorile de iarnă

 Prejudiciul estimat până în prezent prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului, prin ascunderea sursei impozabile, este estimat la 68.500 de lei

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, urmând ca astăzi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

Cei doi sunt cercetați pentru infracţiunile de evaziune fiscală, deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Revenim cu amănunte!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.