blog-logo

Braconieri „vânați“ de polițiști

Braconieri „vânați“ de polițiști

trofee vanatoarePolițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au organizat în ultimele săptămâni mai multe acțiuni pentru verificarea respectării prevederilor legale privind deținerea de arme și muniție.

Astfel, oamenii legii au identificat cinci bărbați,cu vârste cuprinse între 36 și 72 ani, care dețineau ilegal  la domiciliile lor din municipiul Brașov câte o armă (patru pistoale de autoapărare neletale și o armă de tir) și 67 cartușe. Polițiștii au constatat că persoanele menționate  aveau permise de armă cu perioada de valabilitate expirată și că nu  s-au prezentat la un armurier autorizat pentru a preda armele și muniția, în termenul de 10 zile de la data expirării termenului de valabilitate a permisului de armă. Armele și muniția menționate au fost ridicate de polițiști, care au întocmit în toate cele cinci cazuri dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.Persoanele menționate sunt cercetate în stare de libertate și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani.

Alte articole:   Școlile din Ucea revin la scenariul verde

SONY DSCÎn data de 21.10.2014, ora 22.00, polițiștii au depistat pe raza unui fond de vânătoare din municipiul Săcele doi brașoveni de 27 și 28 ani, care vânaseră ilegal un porc mistreț, fără a deține autorizație legală.

Arma folosită la vânat, care era deținută legal de unul dintre ei, precum și trei cartușe aferente, au fost ridicate de polițiști, iar tinerii sunt cercetați în stare de libertate pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

caprior„În data de 6.11.2014, au fost  efectuate percheziţii la domiciliile din Făgăraș, Sâmbăta de Sus și Rucăr a cinci persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 38 și 58 ani. Polițiștii au constat că într-o gospodărie era ținut ilegal în captivitate un căprior, care va fi dus în fondul de vânătoare de unde provine. De asemenea, cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat  24 cartuşe de vânătoare, deținute ilegal, 9 trofee de căprior, 4 blăni de urs, un bust de urs, 28 membre de urs și o blană de mistreţ, pentru care deținătorii nu au prezentat autorizațiile de vânătoare și crotaliile prevăzute de lege. Polițiștii au ridicat cele 43 de trofee de vânătoare și 24 cartușe menționate, precum și o armă de vânătoare cu 5 cartușe aferente, în vederea efectuării unei constatări criminalistice de natură balistică. Cercetările sunt continuate cu persoanele menționate în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj, operaţiuni privind vânatul, fără respectarea condiţiilor legii, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor, precum și naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul,fără respectarea condiţiilor legii“, a precizat cms. șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Brașov.

Alte articole:   VIDEO Allen Coliban, primele declaraţii după învestire

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.