blog-logo

Lucrările de extindere a Colegiului Meşotă planificate să înceapă anul viitor. Primăria a lansat deja licitaţia pentru găsirea unui constructor

Lucrările de extindere a Colegiului Meşotă planificate să înceapă anul viitor. Primăria a lansat deja licitaţia pentru găsirea unui constructor

mesotaPrimăria Braşov a lansat licitaţia pentru desemnarea unui constructor în vederea extinderii Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, lucrări care sunt planificate să demareze anul viitor. Valoarea estimată a investiţiei conform anunţului de licitaţie este de 11.293.742,76 de lei (14 milioane de lei cu tot cu TVA), iar constructorii îşi pot depune ofertele până în data de 26 noiembrie. „Este un proiect necesar pentru acest liceu de elită şi, implicit, pentru învăţământul braşovean. În ultimii ani, am acordat o atenţie deosebită modernizării şi finanţării sistemului educaţional din Braşov, atât prin realizarea unor lucrări de reabilitare termică şi modernizare a şcolilor, cât şi prin introducerea unor măsuri prin care să sprijinim familiile cu venituri reduse, cum este cazul abonamentelor gratuite sau a burselor sociale sau de studii sau să încurajăm performanţa prin sistemul de recompensare a elevilor care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură”, a precizat primarul George Scripcaru. Pentru acest an, au fost prevăzute fondurile necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectare.

Alte articole:   VOX POPULI Săcelenii se plâng că își rup mașinile în gropile de pe drum

Rămâne de văzut de unde vor fi luaţi banii

Colegiul „Meşotă” face pare din Asociaţia Colegiilor Centenare din România şi se află în top 50 al liceelor din ţară, numai că din cauza lipsei de spaţiu elevii sunt nevoiţi să înveţe în schimburi. Regimul de înălţime al noii clădiri va fi de parter + patru etaje, iar suprafaţa utilă de 2.629 de metri pătraţi. Se vor amenaja 12 săli de clasă, o sală festivă, cabinet psihologic, cancelarie, bibliotecă, dar şi un laborator nou de informatică şi spaţii administrative. Clădirea ar urma să aibă şi un lift, iar la parter să fie amenajat şi un foaier. „Sperăm ca anul acesta să finalizăm această procedură, astfel încât, la începutul anului viitor să putem începe şi lucrările. În paralel trebuie să stabilim şi o strategie care să asigure finanţarea acestei investiţii”, a precizat primarul Braşovului.

Alte articole:   Ministrul Sănătății: Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează

Noua construcţie va fi realizată între actuala clădire a liceului şi sala de sport, urmând să fie demolate vechile ateliere de lângă sala de sport. Proiectul ar urma să fie definitivat în maximum doi ani.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate