blog-logo

Târgul de Cariere revine la Brașov cu oportunități de carieră pentru tineri

Târgul de Cariere revine la Brașov cu oportunități de carieră pentru tineri

bursa_munca tineri someriPeste 2.500 de tineri brașoveni sunt așteptați săptămâna viitoare la Casa Armatei, la o nouă ediție a Târgului de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de acest tip din România și Republica Moldova. Cei 20 de participanți prezenți la târg oferă  oportunități de carieră variate în domenii precum IT & software, servicii, consultanță, telecom și producție.

Târgul se adresează în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs. Evenimentul se va desfășura în 12 și 13 noiembrie, între orele 10 și 16, iar accesul este gratuit. Organizatorii au pregătit și o tombolă, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone.

„Ediția din această toamnă a Târgului de Cariere se centrează pe interacțiunea directă între tinerii care își caută noi oportunități de carieră și potențialii angajatori. Pe de o parte, vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentanții companiilor unde și-ar dori să lucreze, iar, pe de altă parte, aceștia din urmă au ocazia să recruteze și, totodată, să ia pulsul pieței muncii”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Partenerii evenimentului sunt Arvato Bertelsmann,  Competence  Call Center, eJobs, Eldon, Freudenberg și Schaeffler România. Furnizor internațional de servicii outsourcing, Arvato Bertelsmann are peste 63.000 de angajați în 36 de țări. Competence Call Center este unul din centrele de contact de vârf din Europa, iar echipa CCC Brașov caută colegi vorbitori de limbi străine, motivați și pasionați de turism, care să înceapă și să-și dezvolte o carieră de succes în domeniul BPO. eJobs este cel mai mare portal de recrutare online din România și aniversează 15 ani de activitate. Cu filiale în peste 45 de țări și fabrici în Anglia, India și România, Eldon are o experiență de peste 90 de ani. Freudenberg Nonwovens Romania face parte din Grupul Freudenberg, concern multinațional cu peste 40.000 de angajați în toată lumea.  Scaeffler România este una dintre cele mai mari investiții în capacități de producție ale Schaeffler Group și produce componente pentru industria auto și pentru industria eoliană.

Alte articole:   Institutul Cantacuzino scoate pe piață Orostim-HV - supliment alimentar pentru imunitate

Alături de aceștia, printre companiile care mai participă la Târgul de Cariere Brașov se numără Dennemeyer, Draexlmaier, GI Group, GPTEx, Lugera, ProCredit Bank, RCS & RDS, Ria Solutions Group, Stabilus, TC Bit și Trenkwalder. Evenimentul este organizat cu sprijinul asociațiilor studențești Prime, AIESEC și ASUT. Lista completă a participanților la Târgul de Cariere Brașov, precum și o parte dintre oportunitățile oferite de angajatori se găsesc pe pagina dedicată: www.targuldecariere.ro/brasov.

Potrivit unui studiu realizat la edițiile din această primăvară de la Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov ale Târgului de Cariere, tinerii români în căutarea unui loc de muncă sunt interesați mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii și de siguranța locului de muncă decât de pachetul salarial oferit. Candidații sibieni sunt mai interesați de calitatea condițiilor de muncă decât colegii lor din celelalte orașe, în timp ce clujenii pun mai mult accent pe existența programelor de dezvoltare a angajaților și pe posibilitatea de a promova. La rândul lor, ieșenii sunt cel mai interesați de antreprenoriat, peste trei sferturi declarând că intenționează să-și deschidă propria afacere în următorii doi ani.

Alte articole:   Virgil Musta, recomandări pentru persoanele care au simptome de COVID-19 și pentru cei care se tratează acasă

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.