blog-logo

Declarațiile candidaților la Președinție, după anunțarea exit-poll-urilor

Declarațiile candidaților la Președinție, după anunțarea exit-poll-urilor

palatul-cotroceniCandidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și cel al ACL, Klaus Iohannis, se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, conform exit-poll-urilor prezentate, duminică seara, de posturile de televiziune.

Rezultatele exit-poll-urilor le găsiți AICI!

victor pontaPreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că este mândru că mulţi români au avut încredere în proiectul său de preşedinte, menţionând că în următoarele două săptămâni se va adresa tuturor românilor, pentru că se simte responsabil pentru toţi.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit la vot — cei care au votat pentru candidatura mea, pentru ceilalți 13 candidați, important este că au venit la vot și au exercitat dreptul democratic. Și mă simt extrem de mândru pentru faptul că mulți români au avut încredere în proiectul meu de președinte, un proiect de schimbare după 10 ani de dezbinare și de ură și de afirmare a mândriei noastre și a identității naționale. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut că este important să voteze, dar vreau să-i rog pe toți cei care au votat pentru mine să-mi fie încă o dată alături, în 16 noiembrie, pentru că atunci putem într-adevăr să pornim pe acest drum de care România are nevoie după acești ani extrem de răi”, a declarat președintele PSD, într-o conferință de presă susținută la sediul partidului.

Victor Ponta a precizat că în următoarele două săptămâni se va adresa atât celor care l-au votat, cât și celor care au votat un alt candidat sau care nu și-au exprimat deloc opțiunea, pentru că se consideră responsabil pentru toți românii.

„Am o responsabilitate față de toți și proiectul meu de președinte îi include pe absolut toți românii din România. (…) Vreau să pot să fiu președintele tuturor românilor, nu doar al unei majorități sau al unui grup, pentru că am crezut că românii pot fi un popor unit. După toți acei ani de ură, avem nevoie să pornim pe un nou drum, în care capacitatea de dialog și de a munci împreună trebuie să fie regula, și nu excepția. Cele două săptămâni de campanie care ne rămân până la momentul 16 noiembrie le voi folosi pentru a prezenta în continuare proiectul meu de președinte pe domeniile care țin de domeniul de președinte: politica externă și securitate națională, sistem constituțional, independența și eficiența justiției, dezvoltarea socială și economică a României. Iar aici mă refer în special la faptul că marți mă voi întâlni cu reprezentanții coaliției de guvernare și împreună vom anunța persoana sau persoanele care pot conduce un guvern al României pe baza programului USL votat în 2012 până la alegerile din 2016, pentru că USL este cel care a câștigat în 2012. Și recunosc că am privit cu oarecare amărăciune și scârbă prezența lui Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu și a multor altora în sediul USL, alături de Klaus Iohannis, care nu avea nicio legătură cu USL, dar impostura e o forță importantă în România. Și cred că după 16 noiembrie trebuie să ducem schimbarea până la capăt”, a subliniat președintele PSD.

Alte articole:   Mai este puțin până se lansează cartea „3în1”

iohannisKlaus Iohannis consideră că rezultatele exit poll-urilor la alegerile prezidențiale sunt foarte bune și arată că se produce schimbarea.  „Avem astăzi un rezultat foarte bun care arată că se produce schimbarea”, a spus Iohannis, duminică seara, într-o conferință de presă.

El a mulțumit cetățenilor care și-au exercitat dreptul de vot, indiferent în favoarea cărui candidat au făcut-o.

calin popescu tariceanuCandidatul independent la alegerile prezidențiale, Călin Popescu-Tăriceanu, susținut de Partidul Liberal Reformator (PLR), a declarat că după o consultare la nivelul structurilor de conducere ale partidului va fi luată o hotărâre despre cum se va vota în turul doi.

„Voturile pe care le-am primit înseamnă din partea mea și din partea colegilor mei o anumită obligație. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum să votăm în turul doi și cum să îndemnăm simpatizanții și votanții mei să voteze în turul doi”, a precizat Tăriceanu, duminică seara într-o conferință de presă.

Liderul PLR le-a mulțumit cetățenilor pentru gestul pe care l-au făcut mergând la vot.

„Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat încrederea. Mi-au acordat încrederea nu numai ca persoană, ci și-au pus speranțe și încredere în proiectul pe care l-am prezentat în fața românilor ‘România, a șaptea putere a Europei’, un proiect care mi se pare absolut necesar pentru țara noastră. Rezultatul pe care l-am obținut este numai la nivelul exit-poll-urilor și așteptăm cu toții cu multă înfrigurare rezultatele după numărarea voturilor care, cel mai probabil, vor apărea mâine dimineață (luni — n.r.), bazându-ne la momentul respectiv pe un procent mare de numărare a voturilor”, a afirmat Tăriceanu.

De asemenea, el a precizat că România are nevoie de proiectul „România, a șaptea putere a Europei”.

„Proiectul ‘România, a șaptea putere a Europei’ nu este un proiect pe care să-l abandonezi. Este un proiect pe care mă voi lupta până la capăt pentru că eu cred că România are nevoie de un astfel de proiect pentru a reuși să progreseze și să se îndrepte în direcția care este, aș spune, de dorit și să se așeze pe locul firesc pe care România trebuie să-l aibă în Europa”, a explicat Tăriceanu.

Alte articole:   Program de educație muzeală pentru elevi. Activitățile se vor desfășura în aer liber

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și cel al ACL, Klaus Iohannis, se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, conform exit-poll-urilor prezentate, duminică seara, de posturile de televiziune.

udreaCandidata PMP la prezidențiale, Elena Udrea, le-a mulțumit duminică celor care prin votul lor au făcut ca ea să se claseze pe locul 3 și le-a promis că va continua lupta alături de colegii de partid pentru ca formațiunea pe care o conduce să devină principala forță de centru-dreapta în 2016.

„Încep prin a le mulțumi celor peste jumătate de milion de români care în această competiție pentru Președinția României mi-au dat votul lor. Au făcut posibil astfel ca un candidat cu un partid mic, nou, tânăr în spate să ocupe locul 3 și lucrul acesta chiar în pofida unei campanii grele pe care am avut-o de dus. Am avut cea mai grea campanie din ultimii 25 de ani. Împotriva mea au fost structuri politice mari, au fost strategii bine orchestrate, bine puse în practică, prin care s-a încercat scoaterea mea din competiție și în orice caz limitarea celor care au venit să voteze pentru mine, luarea electoratului de la Elena Udrea, pentru că de acest electorat aveau nevoie atât candidatul PSD, cât și candidatul ACL. De aceea, consider că locul 3 în acest moment este o țintă, un obiectiv pe care consider că ni l-am atins. Eu, PMP, care mi-a fost alături, cei de la PNȚCD, care de asemenea au fost partenerii noștri în această campanie și toți susținătorii mei, cei care au avut încredere, în ciuda unor atacuri mizerabile, greu de imaginat până și de mine, care de 10 ani înfrunt toate mizeriile în politică, greu de imaginat până și de mine că mi se vor întâmpla”, a declarat Elena Udrea la sediul central al PMP.

Ea a adăugat că este „o victorie a unui partid care se dorește a fi altceva în politică”.

„Și mă bucur că am reușit să rămânem a treia structură în această competiție, a treia structură politică, așa cum am fost la europarlamentare. Din păcate, în continuare se votează pe blocuri mari politice. Deși principalii doi contracandidați, primii în clasament în acest moment, nu au dorit nicio confruntare, nu au avut nicio propunere pentru români, au fugit de provocarea pe care le-am adresat-o, atât candidatului PSD, cât și candidatului ACL, de a veni în fața românilor și a le spune ceea ce am făcut până acum pentru ei și ceea ce dorim să facem, aceștia au refuzat orice solicitare a mea de a avea o confruntare în fața electoratului. Cu toate acestea, votul pe blocuri mari politice a făcut ca în fruntea acestui clasament să se afle doi oameni care politic nu reprezintă mare lucru”, a apreciat Udrea.

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Candidata PMP le-a promis celor care au votat cu ea că va continua lupta.

„Așa cum am făcut de 10 ani, voi continua să mă lupt pentru lucrurile în care cred, voi continua să construiesc alături de echipa pe care o am, alături de cei care vor veni în perioada următoare în Partidul Mișcarea Populară. Un partid nou, un partid cu practici politice diferite de cele pe care le-am văzut până acum, un partid care să însemne schimbarea clasei politice românești. (…) Ne vom atinge obiectivul de a fi principalul partid de centru-dreapta din România în 2016”, a mai declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă a primit vreun mesaj din partea președintelui Traian Băsescu, ea a mulțumit șefului statului pentru susținere, precum și lui Emil Boc, Cristian Diaconescu, Aurelian Pavelescu și tuturor celorlalți simpatizanți ai săi.

Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor

Președintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că scrutinul de duminică a fost caracterizat de o fraudă electorală similară celei din decembrie 2000.

„După Daciada hoților de duminică, 2 noiembrie, nu am de spus decât atât: Noapte bună, România! Numai o mare revoltă populară te mai poate trezi la viață. Fraude colosale la alegerile prezidențiale de duminică. De la alegerile din decembrie 2000 nu s-a mai înregistrat o avalanșă atât de mare de fărădelegi: sondaje și exit-poll-uri mincinoase, turism electoral în draci, buletine de vot false, urne mobile la discreție, soft-uri aranjate din vreme etc. Cele două găști mafiote PSD și, respectiv PDL-PNL, s-au sfâșiat între ele până la sânge. Serviciile secrete s-au pus în slujba bandelor interlope”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, candidatul PRM la alegerile prezidențiale,Corneliu Vadim Tudor, după prezentarea exit-poll-urilor de posturile tv.

El susține că toți candidații au furat, ca și la alegerile precedente, din voturile PRM. „De unde au furat toți? De la mine, ca și la alegerile precedente. Mascarada alegerilor a devenit mult prea scumpă și nu își mai are rostul în amărâta noastră țară. Cei 560 de observatori străini din SUA, Canada, Franța și Germania s-au făcut că plouă, fiind complici la aceste acte de banditism politic. Dacă România ar fi cu adevărat un stat de drept, această cumplită bătaie de joc ar trebui anulată — alegerile ar trebui repetate sau să nu se mai țină deloc”, a mai adăugat Corneliu Vadim Tudor.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate