blog-logo

Pregătiri pentru sezonul rece în stațiunea Bran

Pregătiri pentru sezonul rece în stațiunea Bran

gheorghe hermeneanuAutoritățile locale din comuna Bran fac pregătiri deja pentru sezonul de iarnă 2014 – 2015.

Primarul stațiunii, Gheorghe Hermeneanu, ne-a declarat că au început deja verificările instalațiilor de nocturnă, a tunurilor de prepararea a zăpezii artificiale, precum și acelor trei instalații de tranport pe cablu.
Pârtia Bran – Zănoaga, așa cum este ea cunoscută, este amplasată la circa 4 kilometri de centrul localității, pe Valea Porții. Are o lungime de 1.000 de metri și o diferență de nivel de circa 150 de metri, ceea ce o face accesibilă pentru amatorii de schi de toate vârstele, fie că este vorba despre începători, sau schiori experimentați, cărora le plac coborârile abrupte și virajele bruște.
La baza pârtiei din Bran este amplasat un centru de prim-ajutor, o școală de schi și un centru de închirieri de echipament sportiv. Turiștii care aleg pârtia de la Zănoaga vor avea o surpriză și în privința prețului teleschiului, deoarece costurile sunt la jumătatea celor practicate pe pârtiile din stațiunile turistice de pe Valea Prahovei.

Alte articole:   Reglementările din domeniul construcţiilor vor fi simplificate. Unele prevederi sunt din 1970
Un proiect ambițios

„De asemenea, vom investi în baza sportivă de la Zănoaga, unde trebuie executat un zid de sprijin și tribuna“, a mai precizat primarul Hermeneanu.

Poate cel mai ambițios proiect de investiții este reavilitarea cantonului silvic dinzona Zănoaga. „Este vorba despre un parteneriat cu Regia Publică Locală Bucegi – Piatra Craiului, cu care am început și derulăm un alt proiect foarte important, respectiv amenajarea unei pepiniere silvice, în zona Balaban – Șimon, cu finanațare prin Grupul de Acțiune Locală. Contribuția localității este de 15% din totalul fondurilor necesare, Amenajarea acestei pepiniere este necesară atât pentru realizarea lucrărilor de împădurire pe raza comunei noaste, cât și pentru vânzarea de material dendricol pentru alte localități“, a mai precizat primarul Gheorghe Hermeneanu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate