blog-logo

Pricopie, la Brașov: Nu excludem modificarea Legii învățământului pentru a rezolva o serie de imperfecțiuni

Pricopie, la Brașov: Nu excludem modificarea Legii învățământului pentru a rezolva o serie de imperfecțiuni

elevi asii cunoasterii brasovMinistrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat, vineri seara, într-o conferință de presă susținută la Brașov, că nu exclude modificarea Legii învățământului, fără a afecta însă viața de zi cu zi a elevilor.

„Nu excludem faptul ca din luna ianuarie 2015, după ce se așează lucrurile din punct de vedere politic, să revenim asupra acestui subiect al legislației, și să vedem dacă în șase luni putem să așezăm o lege a educației care să fie rezultatul dezbaterii publice, a dezbaterilor din Parlament și, în felul acesta, să reușim să mai rezolvăm o serie de imperfecțiuni ale Legii nr.1/2011. Multe dintre lucrurile neclare ale legii sunt în cadrul mecanismului de funcționare a sistemului de educație care vizează Ministerul Educației, inspectoratele școlare, directorii. Multe dintre componentele neclare ale legii sunt în aceste părți ale sistemului. Deci, aceste schimbări nu afectează viața de zi cu zi a elevilor sau a părinților. Evident că nu ne propunem schimbări spectaculoase care să bulverseze sistemul. Vom face Legea nr.1/ 2011 să fie o lege coerentă”, a dat asigurări ministrul Pricopie.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

Remus Pricopie s-a întâlnit vineri seara, la Brașov, cu peste 300 de cadre didactice și directori de școli împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Au fost discutate probleme privind proiecte europene pentru exercițiul financiar 2014-2020, probleme de legislație, debirocratizarea școlilor în ceea ce privește situațiile pe care trebuie să le realizeze conducerile școlilor, relațiile dintre autoritățile locale și școli, schimbarea programelor școlare, drepturile salariale și alte drepturi ale cadrelor didactice, sporul de doctorat, modul cum se finanțează fiecare unitate de învățământ.

„Brașovul este unul dintre județele cu rezultate bune, în care rar apar probleme, indiferent că vorbim despre cele de indisciplină sau de altă natură. Întâlnirea a durat mai bine de două ore, nu pentru faptul că sunt nemulțumiri în rândul cadrelor didactice, dar la asemenea întâlniri sunt totdeauna discutate tot felul de probleme din școli, și sunt foarte bine venite”, a subliniat Remus Pricopie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate