blog-logo

Primăria Brașov a „înghețat“ construirea locuințelor sociale

Primăria Brașov a „înghețat“ construirea locuințelor sociale

razvan popa„Nu s-a mai mișcat o hârtie în ceea ce privește construirea de locuințe sociale pe Fundătura Hărmanului, din luna mai, de când m-au schimbat pe mine din funcția de vieprimar și până astăzi. Zilele trecute, reprezentanții BCR au venit să discute despre proiectul cu locuințele sociale, dar, deși le-am dat proiectele la cheie și mai trebuia făcut doar Studiul de Fezabilitate, nici măcar nu au demarat procedura pentru realizarea acestuia“, a declarat, astăzi, consilierul local Răzvan Popa (PSD).

Potrivit acestuia, BCR este dispusă să finanțeze proiecte de investiții ale Primăriei, în special pe sistemul credit-furnizor sau creditul clasic.

„Ei vor să finanțeze, dar nu au ce… Fac apel către conducerea Primăriei Brașov să dea drumul acestui proiect, pentru că avem finanțare, dar nu avem ce face cu ea. Este rea-voință, lipsă de respect față de cei care au nevoie de locuințe. Interesul  celor din fruntea Primăriei a fost să dea terenurile dezvoltatorilor să facă locuințe de lux, dar nu s-a făcut nimic în zece ani pentru cei care au nevoie de o locuință socială“, a mai precizat Popa.

Alte articole:   Mesaje false în numele ANAF. Ce mailuri nu trebuie deschise

El spune că pentru studii s-au prevăzut bani în bugetul local,  100.000 prevăzuți la RIAL pentru studii, ba a adus chiar și modelul de locuințe modulare de la Constanța. La această oră există  2.500 de cereri pentru o locuință la nivelul Primăriei Brașov. Proiectul de pe Fundătura Hărmanului este evaluat la 1,2 milioane de euro, pentru construirea a 200 de locuiințe modulare. „Dacă se păstra graficul, la ora asta intra primul buldozer în lucru“, a mai menționat Popa.

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.