blog-logo

Până la urmă o să avem pistă de săniuş în Poiană. Aceasta va fi amenajată de un investitor privat

Până la urmă o să avem pistă de săniuş în Poiană. Aceasta va fi amenajată de un investitor privat

Partie sanius zorbing tubing Poiana_fotoandreipaul_primaria brasovDupă derularea a două proceduri de licitaţie, Primăria Braşov a găsit un investitor privat care se va ocupa de amenajarea zonei de săniuş din Poiana Braşov. Astăzi, se va semna contractul de închiriere cu firma privată care s-a angajat că va amenaja actualul derdeluş de lângă biserică după toate standardele, astfel încât aceste sporturi de iarnă să poată fi practicate în condiţii de maximă siguranţă. În conformitate cu caietul de sarcini, investitorul care a închiriat terenul pe următorii cinci ani are obligaţia să amenajeze atât culoare speciale pentru sănii, cât şi piste pentru tubing şi pentru zorbing. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 1.788 de euro pe lună, iar preţul oferit de firma privată a fost de 2.000 de euro. Această sumă va fi percepută doar pe perioada sezonului rece, respectiv din 15 decembrie până în 15 martie, pe perioada de vară urmând să fie percepută o chirie mai mică.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Mai multe posibilităţi de distracţie

Termenul maxim de realizare a întregii investiţii este de şase luni. „Vom semna contractul de închiriere a acestei suprafeţe de 8.000 de metri pătraţi şi să sperăm că firma privată va reuşi să facă amenajările până la începutul sezonului rece, fiindcă este şi în interesul acesteia. Pârtia de săniuş va fi o nouă oportunitate de distracţie pentru turişti în staţiunea Poiana Braşov, în special pentru copii, pentru că aveam nevoie de un loc special amenajat şi pentru sănii, astfel ca să fie evitate incidentele neplăcute. Încercăm ca şi prin aceste amenajări să diversificăm oferta de servicii pentru petrecerea timpului liber în Poiana Braşov, iar în perioada următoare să reuşim să reluăm şi lucrările la Centrul de Agrement din staţiune”, a precizat primarul George Scripcaru. Derdeluşul va fi funcţional şi pe timpul verii, ţinând cont că se va monta şi un soi de covor din cauciuc peste pământ, astfel ca săniile gonflabile să alunece chiar dacă nu mai este zăpadă. Tubingul înlocuieşte sania în perioada de vară cu inele gonflabile de mari dimensiuni, care alunecă pe o pantă, fiind ghidate de nişte mantinele. Aceste piste şi sănii gonflabile se folosesc însă şi iarna când pe marginea culoarelor vor fi „ziduri” de zăpadă. Şi zorbingul este un sport destul de nou, care s-a extins şi la noi în ultima vreme fiind considerat extrem pentru senzaţiile de rotire şi de aparentă imponderabilitate pe care le oferă.Partie sanius zorbing tubing Poiana_fotoandreipaul_primaria brasov (5)

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Se va amenaja şi un trotuar rulant

Conform proiectului prezentat de investitorul privat, pista de tubing va avea o lungime de 80 de metri şi o lăţime de 2 metri, iar înclinaţia sa va varia între 10 şi 25%. De asemenea, pe marginea culoarelor de tubing va fi pusă o spumă specială de protecţie pentru mai multă siguranţă. Tot pentru a fi evitate accidentele, la baza pârtiei va fi montat un covor de cauciuc special, care are rolul de a încetini viteza săniuţelor şi care va permite oprirea în condiţii de siguranţă. Pe întreaga suprafaţă a pârtiei vor fi montate şi sisteme de iluminat speciale, care vor avea forma unor globuri, astfel ca să se încadreze cât mai bine în peisaj, iar pârtia să poată fi folosită şi după lăsarea serii.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

Nu în ultimul rând, va fi montată şi o bandă transportoare, care va avea o lungime de 80 de metri, astfel ca persoanele care coboară pe sănii sau pe inelele gonflabile să se poată întoarce mai uşor în vârful derdeluşului.

Distribuie dacă îți place!
  1. Și care e acea firmă privată, dacă nu e secret?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate