blog-logo

Artă populară la Feldioara

Artă populară la Feldioara

Georgiana GamalieCentrul de Informare Turistică de la Feldioara promovează arta tradițională și meșterii populari. Cei care vor să vadă icoane pe lemn, pe sticlă sau pe lespezi de râu o pot face la sediul centrului, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

Georgiana Gămălie este un meșter popular local, om iubitor de frumos și înzestrat cu mult har divin, iubită de Dumnezeu și prețuită de către toți cei care au ocazia de-a o cunoaște.

Tainele ”scrisului” icoanei şi ale aşternerii culorilor pe sticlă, pe lemn sau pe piatră au fost dobândite sub îndrumarea profesorului Ioan Sorin Apan în timpul liceului, când a frecventat, timp de doi ani, şi cursurile de Iconografie ale Şcolii Populare de Arta şi Meserii, clasa doamnei Alexandrina Gheţie. A urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universiţăţii “Al. I. Cuza” din Iaşi, secţia Patrimoniu cultural, obţinând Diplomă de licenţiat în Teologie – Arte Plastice.

Alte articole:   Cutremur în această dimineață, în județul Vrancea 

Icoanele sale au participat la expoziții de grup în țară și străinătate, regăsindu-se astăzi în colecții particulare din țara noastră, precum și Olanda, Spania, Italia, Franța, Marea Britanie sau Canada.

Modelele sale sunt inspirate din lucrările vechilor iconari din Șcheii Brașovului.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Distribuie dacă îți place!
  1. Vă mulțumim din suflet pentru articolul publicat și vă așteptăm cu drag atât pe pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/pages/Centru-de-Informare-Turistica-Feldioara/422091824546588, cât și la sediul nostru din Feldioara.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.