blog-logo

Aristotel Căncescu vrea să se retragă din afacerile de media. A cedat o televiziune unor colaboratori

Aristotel Căncescu vrea să se retragă din afacerile de media. A cedat o televiziune unor colaboratori

cancescuPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, vrea să se retragă treptat din business-ul de media şi a cedat marţi televiziunea Mix 2 Braşov unor colaboratori ai săi.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Canaris SRL, care îl are ca asociat unic peAristotel Căncescu, de cedare a licenţei audiovizuale pentru televiziunea generalistă Mix 2 din Braşov către societatea Necom Advertising SRL, ai cărei acţionari sunt Florentin Cozmolici (95%) şi Mihaela Nechita (5%).

La şedinţa CNA au fost prezenţi Florentin Cozmolici şi Onelia Pescaru, reprezentantul societăţii Canaris.

Onelia Pescaru a spus că motivul cedării licenţei televiziunii Mix 2 este acela că acţionarul acestei firme, Aristotel Căncescu, „doreşte să predea afacerile din media treptat”. „A început cu această cesiune. Nu ştiu ce planuri are mai departe. În principiu, aceasta este intenţia, să se retragă”, a spus Onelia Pescaru.

Ea a declarat pentru Mediafax că decizia a fost luată de Aristotel Căncescu în luna august şi probabil vor urma să fie făcute şi alte solicitări din partea acestuia la CNA pentru cedarea altor licenţe pe care el le deţine în acest moment.
Ce spune Aristotel Căncescu despre averea sa, CITIȚI AICI!

De asemenea, Onelia Pescaru a spus că este colegă cu Florentin Cozmolici la televiziunea Mix 2, care va continua să funcţioneze la fel ca până în prezent. „Acest proiect editorial de succes pentru Braşov va merge mai departe. Este un proiect editorial de succes pentru că, de-a lungul timpului, confirmarea a venit din partea comunităţii braşovene. Am traversat diverse episoade de-a lungul timpului, dar cred că au rămas constante profesionalismul echipei de jurnalişti şi interesul pentru comunitatea locală”, a mai spus Onelia Pescaru.

La rândul său, Florentin Cozmolici a spus că societatea sa va prelua întreaga echipă a Mix 2.

Întrebat de membrul CNA Monica Gubernat dacă această cedare de licenţă este „cu titlu gratuit”, Cozmolici a răspuns afirmativ. „Cedarea e cu titlu gratuit. Societatea pe care eu o reprezint aici şi care va prelua licenţa foloseşte cu chirie acelaşi spaţiu (în care funcţionează în prezent televiziunea Mix 2, n.r.) (…) Se plăteşte o chirie şi pe aparatură”, a mai spus Florentin Cozmolici. El a declarat, pentru Mediafax, că este colaborator al Mix 2 în calitate de realizator de emisiuni.

Alte articole:   Activități pentru copii, la Dino Parc Râșnov, începând de joi

Transferul licenţei televiziunii Mix 2 de la Aristotel Căncescu la Cozmolici şi Mihaela Nechita a fost aprobat marţi, de membrii CNA, cu şase voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Valentin Jucan şi Florin Gabrea au votat „împotrivă”.

Aristotel Căncescu mai deţine licenţele postului de radio Super FM şi ale televiziunilor Mix TV şi TVF, prin societatea Canaris SRL.

Distribuie dacă îți place!
  1. Ce valoare au – oficial expertizate – acele actiuni?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.