Poliţia Locală Braşov face angajări pe 20 de posturi de agenţi sau paznici

Poliţia Locală Braşov face angajări pe 20 de posturi de agenţi sau paznici

Politia locala 215 posturi de poliţist local, la care se adaugă cinci posturi de paznic (angajaţi contractual) sunt scoase la concurs de Poliţia Locală Braşov. Braşovenii interesaţi de un astfel de job îşi pot depune dosarele de candidatură, la sediul instituţiei de pe strada Nicolae Bălcescu, în intervalul 13 ocotmbrie – 3 noiembrie, prima probă de concurs urmând să fie cea sportivă, care este eliminatorie, şi care va fi susţinută în data de 11 noiembrie. Cei care vor trece peste probele sportive vor da proba scrisă în 14 noiembrie.

Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că este cel de-al V-lea concurs organizat de Poliţia Locală în acest an, iar, până acum, s-au ocupat 23 dintre posturile vacante. La concursul anterior, au fost disponibile 28 de locuri, însă doar 20 de persoane s-au înscris, iar numai 17 au întrunit condiţiile legale pentru a participa la concurs. În urma problelor eliminatorii şi a interviului, doar cinci au reuşit să se angajeze. „Am făcut eforturi în acest an pentru a ocupa aceste posturi de care avem mare nevoie, dar din păcate, în situaţia economică şi socială actuală, salariul nu este prea atractiv, iar criteriile de selecţie sunt riguroase, la fel de altfel ca pentru posturile din Poliţia Naţională. Sperăm ca anul viitor să se reglementeze prevederile legislative cu privire la acordarea normei de hrană şi pentru Poliţia Locală, astfel ca să ajungem la un echilibru atât în ceea ce priveşte atribuţiile, specializările, dar şi beneficiile, comparativ cu colegii din structurile naţionale de ordine şi linişte publică”, a subliniat viceprimarul. În organigrama Poliţiei Locale Braşov sunt 239 de posturi, dintre care doar 195 sunt ocupate. Salariul mediu net la Poliţia Locală Braşov este cuprins între 900 şi 1.200 de lei.

Alte articole:   VIDEO Primăria Braşov acordă facilităti fiscale de 10 milioane de lei societăţilor afectate de pandemie!

Posturi pentru debutanţi şi pentru cei fără Bac
 
Între cele 15 posturi de poliţist local scoase acum la concurs sunt nouă posturi la Serviciul de ordine şi linişte publică, patru posturi în cadrul Biroului Poliţie Turistică şi două la Biroul intervenţii. Nouă dintre cele 15 posturi nu necesită vechime în muncă şi se adresează atât persoanelor cu studii superioare, cât şi celor cu studii medii. În cazul celor cinci locuri de paznic, sunt necesare doar studii medii, cu certificat de absolvire şi nu este necesară absolvirea Bacalaureatului.

Peste ce probe trebuie să treci pentru a deveni poliţist local

Probele de concurs sunt organizate după cerinţele Ministerului Administraţiei şi Internelor, concurenţii susţinând atât probă sportivă, cât şi probă scrisă, dar şi un interviu. Pentru a trece de proba sportivă, candidaţii de sex masculin trebuie să facă minimum 25 de flotări, pentru nota 5, maximum 45 de flotări, pentru nota 10. Candidatele de sex feminin nu trebuie să facă flotări, ci abdomene: 36 pentru nota 5, 46 pentru nota 10. Totodată, candidaţii trebuie să dea şi o probă de alergare viteză pe 50 de metri, pentru nota 10, băieţii trebuie să scoată un timp de 6 secunde şi 8 sutimi, iar fetele, 8 secunde şi 4 sutimi. Nu în ultimul rând, ultima probă sportivă este rezistenţa, respectiv pe 1.000 de metri pentru băieţi şi 800 de metri pentru fete. Pentru a trece de această probă, timpul cel mai bun pe care trebuie să îl scoată candidaţii, indiferent de sex este 3 minute şi 40 de secunde, iar minimul cerut este de 4 minute şi 30 de secunde.

Alte articole:   BAC 2020. Cum se echivalează probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.