blog-logo

Registrul Comerțului a trimis noul CA de la Tetkron în instanță!

Registrul Comerțului a trimis noul CA de la Tetkron în instanță!
razvan popa„S-a dovedit că am avut dreptate în ceea ce priveşte Consiliul de Administraţie (CA) de la Tetkron. Registrul Comerţului ne-a admis cererea de opoziţie, a constatat că este intemeiată, şi urmează ca instanţa competentă să se pronunţe“, a declarat astăzi consilierul local Răzvan Popa (PSD).
Mai mult, acesta susține că şi Prefectura a cerut Primăriei Brașov o serie întreagă de documente care au stat la baza luării hotărârii de către Consiliul Local cu propunerile pentru Consiliul de Administraţie: „Prefectura a solicitat să-i fie puse la dispoziţie rapoarte ale Curţii de Conturi, decizii ale Consiliului Local, procese-verbale ale comisiei de selecţie şi modalitate prin care s-a făcut procedura de selecţie a persoanelor din CA. Acest lucru arată că există suspiciuni clare legate de legalitatea întregii proceduri“.
În acest context, Popa spune că solicit din nou intrarea în legalitate prin reluarea procedurii de desemnare a membrilor CA, pentru a nu se ajunge într-un blocaj: „Am avertizat de la bun început că nu este normal cum se procedează, că legea trebuie respectată, şi că există riscul să se ajungă într-un blocaj în plină iarnă. Cine îşi va asuma răspunderea? Primarul şi doamna viceprimar care se încăpăţânează să nu respecte legea? Încă mai au timp să îndrepte lucrurile“, a încheiat retoric consilierul lcoal PSD.
În altă ordine de idei, Popa a criticat și decizia Primăriei de a transforma clădirea de la Poarta Schei în Centru de Informare Turistică: „Am primit foarte multe sesizări şi plângeri de la părinţii din Schei faţă de decizia Primăriei de a muta grădiniţa nr.1 pe strada Tâmpei, în cartierul Valea Cetăţii. Este o sfidare la adresa acestora faptul că deşi era cunoscută de mult timp problema grădiniţelor din Centrul Vechi, foarte multe clădiri fiid revendicate, Primăria a ţinut ascuns un contract pe care l-a încheiat cu ani în urmă cu CAS Braşov prin care primea clădirea în administrare. Cred că oportun ar fi fost  ca acolo să facem o grădiniţă, nu un centru de informare turistică. Acesta din urmă se putea face oriunde în centrul oraşului, nu cred că era nevoie de o clădire cu etaj şi mansardă pentru aşa ceva. Doar dacă nu este făcută cu dedicaţie pentru cei care se declară mari specialişti în turism. Vorbim aici de o ordine de priorităţi unde, din păcate, simplii cetăţeni sunt pe ultimul loc. Nu este normal să-i trimitem pe oamenii cu copii peste deal, în Răcădău, iar clădirea care s-ar fi putut transforma în grădiniţă să o dăm pentru cineva vrea să-şi facă nişte birouri. Modul de acţiune şi acest caz, arată încă odată, dacă mai era nevoie, că primarul Scripcaru ţine documente ascunse şi le foloseşte doar atunci când are el un interes electoral“.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident cu o mașină de poliție implicată, pe DN73

Leave a Reply

Your email address will not be published.