blog-logo

Încep lucrările la cel mai modern centru de afaceri al Brașovului

Încep lucrările la cel mai modern centru de afaceri al Brașovului

centru afaceri brasovPrimăria Braşov va preda miercuri amplasamentul constructorului şi va emite ordinul de începere a lucrărilor la Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri, care se va amenaja în zona Institutului Cartofului. Săptămâna trecută, a fost semnat contractul de lucrări după ce licitaţia de desemnare a constructorului a fost blocată aproape un an, din cauza piedicilor cauzate de contestaţii.

Proiectul presupune construirea unei clădiri cu demisol, parter şi etaj, având o amprentă la sol de 10.409 metri pătraţi, o suprafaţă construită desfăşurată de 18.242 de metri pătraţi şi spaţii verzi pe 36.300 de metri pătraţi. Clădirea va oferi antreprenorilor o sală de conferinţe, un amfiteatru, centru de informare şi documentare, spaţii expoziţionale, un restaurant tip cantină şi diverse săli de şedinţă. Conform proiectului, în exteriorul Centrului de Afaceri se va amenaja un parc multifuncţional tematic, de agrement, cu funcţiuni pentru experimente în domeniul energiei durabile. În acest parc se vor desfăşura şi activităţi de cercetare, susţinute de doctoranzii Universităţii „Transilvania“, dar şi evenimente expoziţionale. Lucrările vor fi executate de firma buzoiană Integral SA, costul total al investiţiei fiind de 49.967.339,33 lei, cu tot cu TVA, jumătate din banii necesari fiind din fonduri europene, iar restul, cofinanţarea Primăriei Braşov.

Alte articole:   SlanăFest Brașov, ediția a IV-a!

 Se vor crea 128 de locuri de muncă

Centrul, unde vor fi atrase 70 de întreprinderi mici şi mijlocii şi vor fi create 128 de noi locuri de muncă, va fi unul regional, pentru toate cele şase judeţe din Regiunea Centru. Beneficiarii proiectului susţin că noul centru de afaceri din Bartolomeu va contribui la consolidarea economică şi la creşterea nivelului de trai al comunităţii locale din Braşov, dar şi din întreaga Regiune Centru, ţinând cont că investiţia a fost conceputa pentru a adăposti funcţiuni multiple. Totodată, va fi amenajat unui parc multifuncţional tematic de agrement, care va fi folosit şi pentru experimente în domeniul energiei durabile şi alte domenii conexe, activităţi de cercetare şi evenimente expoziţionale. Parcul este compus din zone verzi înierbate, plantaţii de arbori, plantaţii de vegetaţie arbustivă, dar şi alei nebetonate şi platforme pavate.

Alte articole:   Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente mortale. Legea, aprobată de Senat

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.