blog-logo

Grecea solicită ministrului Pricopie măsuri drastice pentru diminuarea abandonului şcolar

maria greceaPotrivit Strategiei de la Lisabona, Comisia Europeană şi-a propus derularea unor programe care vizează, între altele, ca 90 la sută dintre elevi să nu mai abandoneze şcoala, cel puţin 85 la sută dintre tineri să termine liceul, precum şi o creştere de 15 la sută a numărului studenţilor care vor absolvi în domeniile ştiinţific, matematic şi tehnologic, se arată într-o interpelare adresată de deputaul Maria Grecea (PNL) ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie.

„În ciuda modificărilor de ultimă oră sau, mai corect spus, cu aducerea altor modificări la modificările iniţiale, învăţământul românesc se află într-o bizară şi continuă degringoladă. Calitatea educaţiei, reabilitarea unităţilor de învăţământ, informatizarea şcolilor, programele de perfecţionare continuă a dascălilor, restructurarea procesului de predare şi instruire a elevilor, rămân doar simple notiţe pe hârtie, cu pretenţii de «valori» legislative“, punctează Grecea.

Alte articole:   Teste și carantină pentru cei ce vin din afara UE. Formularul de localizare, obligatoriu din 20 decembrie

Parlamentarul liberal spune că această situaţie precară a educaţiei naţionale se confirmă pe zi ce trece, deoarece, de la o lună la alta, creşte vertiginos abandonul şcolar, neexistând, cel puţin pentru moment, nici o şansă de reducere a acestui fenomen îngrijorător: „Este adevărat ca abandonul şcolar este încurajat, pe de o parte, şi de atitudinea părinţilor, pentru care studiile nu mai reprezintă o prioritate şi nici nu oferă garanţia asigurării unui loc de muncă după absolvire. De asemenea, fenomenul migraţiei forţei de muncă spre ţările europene îi afectează din ce în ce mai mult pe elevi, care fie îşi urmează părinţii, fie sunt lăsaţi în grija rudelor, în astfel de cazuri existând, din nefericire, un control superficial asupra copiilor“.

Alte articole:   La mulţi ani de Sfântul Nicolae!

În acest context, Maria Grecea i-a solicitat răspuns scris minstrulu Pricopei asupra situaţiei actuale a abandonului şcolar la nivel naţional, precum şi punctual, în judeţul Braşov, dar și care sunt măsurile avute în vedere de Ministerul Educaţiei, respectiv programele iniţiate în scopul prevenirii şi diminuării abandonului şcolar.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate