blog-logo

Drumul care leagă Noua de Timișul de Jos se va finaliza abia în luna decembrie

Drumul care leagă Noua de Timișul de Jos se va finaliza abia în luna decembrie

Drum forestier Noua - Timisu de Jos (7)Vremea neprielnică din primăvară a dat peste cap lucrările de amenajare a drumului forestier care va face legătura peste munte între cartierul Noua şi Timişul de Jos, astfel că termenul de finalizare a fost amânat, dar, acum, lucrările se apropie de final. Primarul George Scripcaru a precizat că şoseaua care are o lungime de 9,6 km va fi deschisă circulaţiei în maximum o lună şi jumătate, lucrările apropiindu-se de final şi pe ultimele tronsoane dinspre Timişul de Jos. Acest drum, pe lângă rolul lui de drum forestier, are şi rolul de zonă pentru drumeţii.

 O atracție și pe timp de iarnă

Scopul acestui proiect este de a accesibiliza zona forestieră atât pentru valorificarea ei din punct de vedere economic, cât şi pentru a putea asigura lucrările de silvicultură şi, nu în ultimul rând, pentru a putea dezvolta activităţile de agrement din această zonă, în principal cele legate de drumeţii sau plimbări cu bicicleta, ţinând cont că peisajul este mirific şi există mai multe zone de belvedere. „Vorbim de aproape 10 km de plimbare uşoară prin pădure, departe de zgomotul oraşului şi sunt sigur că în foarte scurt timp după finalizarea lui, mai ales că va fi practicabil şi iarna, va deveni o alternativă la drumeţiile pe Tâmpa sau pe Drumul Vechi”, a spus primarul Braşovului.

Alte articole:   Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri în această zi de sărbătoare

Drumul ajunge la o altitudine de 800 de metri

Traseul drumului urcă până la o altitudine de aproape 800 de metri, fiind urcuş din Noua până la întâlnirea cu Valea Larga Mică. De aici va fi o porţiune de coborâre, apoi drumul ocoleşte Valea Largă Mare şi din nou devine drum de versant. Drumul va mai înfăşura doua văi paralele cu Valea Largă Mare, iar după ce trece culmea se va încheia ca drum de vale de-a lungul Văii Lungă şi se va racorda la Drumul Forestier Varna. Punctul final al Drumului Forestier Crucur este în localitatea Timişul de Jos, în zona gării. Acest drum face parte din proiectul cu finanţare europeană „Accesibilizarea fondului forestier proprietate publică a Municipiului Braşov, prin construirea  de drumuri noi şi  reabilitarea de drumuri forestiere existente”, şi mai include reabilitarea a altor 20 de km de drum forestier din zona Braşovului, costurile totale fiind de 4,82 milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.