Guvernul a dat unda verde inițiativei brașovene de a avea serviciu 112 și hipoacuzicii

Guvernul a dat unda verde inițiativei brașovene de a avea serviciu 112 și hipoacuzicii
dispecerat urgenta 112Guvernul a avizat inițiativa senatorului brașovean Sebastian Grapă, care dorește să aibă acces la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 și hipoacuzicii.
„Implementarea unui sistem care să respundă nevoilor acestei categorii trebuie să reprezinte o prioritate, mai ales în contextul în care egalitatea de șanse și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități sunt tot mai intens dezbătute. Vestea bună este că s-a dat avizul de la Guvern, iar aprobarea acestor prevederi este o chestiune de timp”, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, liberalul Sebastian Grapă.
La nivelul statelor din Uniunea Europeană, cel mai des este folosit sistemul de alertă prin SMS (Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania sau Suedia). De asemenea, alte state ( Belgia, Franța, Germania sau Spania) oferă posibilitatea apelării serviciului de urgență prin fax, însă măsura prezintă, evdeint, unele dezavantaje. În majoritatea statelor, serviciul este organizat pe bază de PSAP (Public-Safety Answering Point )
„Din acest motiv, pentru a răspunde nevoilor celor peste 30.000 de cetățeni hipoacuzici din România (înregistrați oficial, pentru că în realitate sunt mult mai mulți, circa 50.000), am propus modificarea Ordonanței de urgență nr. 34 din 19 martie 2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, în sensul introducerii obligativității implementării unui serviciu adaptat nevoilor celor care suferă de hipoacuzie, dar și a alinierii cu prevederile Directivei 98/10/EC a Parlamentului European”, a precizat Grapă.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Primăria nu va reautoriza stația de asfalt din Bartolomeu
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov