blog-logo

VIDEO Cum arată tiroliana de la Canionul 7 Scări

VIDEO Cum arată tiroliana de la Canionul 7 Scări

canionul 7 scari4Turiștii care vizitează începând Canionul 7 Scări au de acum la dispoziție o tiroliană în lungime de 2,1 kilometri, care pornește de la o altitudine de 995 de metri.

„Traseul tirolienei este de 2174 metri, pornește de la baza canionului până la capătul drumului forestier Șipoaia. Diferența de nivel este de 300 de metri, pleacă de la altitudinea de 995 de metri și ajunge la o altitudine de 680 de metri. Sistemul este compus din 21 de segmente, cel mai lung măsoară 307 metri, iar cel mai scurt 60 de metri, capacitatea de transport fiind de 60-70 de persoane. Copiii vor avea propriile segmente de tiroliană de 50 de metri, în apropierea cabanei de jos”, a precizat Popa Cristian, șeful Serviciului Investiții — Regia Pădurilor Săcele, care administrează acest obiectiv turistic.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

Greutatea minimă a unei persoane care folosește tiroliana este de 45 de kg și 1,40 metri înălțime, iar greutatea maximă 95 de kg. Cablul tirolienei este de 12 milimetri și rezistă la o greutate de 16.800 kg.

Tarifele pentru o tură cu tiroliana sunt de 50 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii, prețuri în care intră și echipamentul. Investiția a costat 200.000 de lei, bani din bugetul Regiei Pădurilor Săcele.

Canionul 7 Scări, un loc unic în România săpat de ape în calcare jurasice, este lung de 160 de metri, la o altitudine de 995 de metri. Străbaterea canionului se face printr-un sistem de scări și pasarele, nouă la număr, care au fost reabilitate în totalitate în urmă cu un an, siguranța turiștilor care vizitează acest loc fiind asigurată în proporție de 100%.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea 3,1, produs în judeţul Vrancea

După reabilitarea Canionului 7 Scări numărul turiștilor a crescut considerabil. Potrivit sursei citate, între 1 ianuarie și 24 septembrie 2014, numărul turiștilor care au vizitat acest loc a fost de 42.000 estimând că până la sfârșitul anului, odată cu inaugurarea tirolienei alți 10.000 de turiști să viziteze acest obiectiv turistic, iar terasele amenajate la baza Canionului și locul de picnic recent construite, să atragă anul viitor 80.000 de turiști.

Distribuie dacă îți place!
 1. este minunat ,ca acesta zona pe care eu am calcat-o cu piciorul sa fie atractiva !
  Felicitari celor care sau gandit la acesta investitie minunata iar atractia va fi pe masura , dar sa fiti atenti la indicatoare pentru a pastra zona curata si nu plina cu gunoaie ? Cred ca ar trebui sa fie o zona de rezervatie naturala ! Va multumesc !

  Reply
 2. Va multumesc ,

  Accesta zona minunata , cred ca ar trebui salvata printr-o rezervatie naturala ?

  Este doar parerea mea .

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate