blog-logo

Comisia Europeană: Brașovenii sunt supuși poluării puternice!

Comisia Europeană: Brașovenii sunt supuși poluării puternice!

kronospanComisia Europeană consideră că România nu a întreprins acţiunile necesare încă din 2007 pentru protejarea cetăţenilor de poluarea cu particule fine (PM10) şi solicită ţării noastre să ia măsuri de perspectivă rapide şi eficiente pentru ca perioada de neconformitate să fie cât mai scurtă posibil, informează un comunicat al CE dat publicității.
Conform textului citat, cetăţenii din anumite zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi au fost expuşi în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 încă din 2007, potrivit ultimelor rapoarte din 2012.
Acţiunea CE, care este din punct de vedere tehnic un aviz motivat suplimentar, urmează unei scrisori de punere în întârziere suplimentare transmisă în februarie 2013. Dacă România nu va întreprinde acţiunile care se impun, Comisia poate sesiza cazul Curţii de Justiţie a UE.
Particulele fine (PM10) provin din emisiile generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor şi pot cauza astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur. În conformitate cu legislaţia UE, statele membre au obligaţia de a limita expunerea cetăţenilor la particulele de acest tip.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Lidl România modifică orarul de funcţionare al magazinelor pentru a face economie de curent
  1. Kronospan, urmeaza mai la nord in Covasna si o noua fabrica Schweighofer…

    Reply
  2. Eu zic ca la autoritatile locale totul este in „grafic”. Mai nou am observat ca pe bulevardul Saturn au disparut indicatoarele de oprire interzisa. Rezultatul? Circulatia va fi ingreunata de soferii care opresc pe carosabil, primaria va spune ca asa dezordine nu se mai poate si va incepe sa largeasca strada sau sa faca parcari pe trotuare. Consecinte? Copacii vor fi taiati, spatiul verde va fi distrus iar noi, locuitorii acestui oras vom respira un aer tot mai poluat. Deh, dar unii oameni cu cntracte la primarie trebuie sa faca bani, nu?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate