blog-logo

Peste 400 de copii la “Jocurile lui Hippo”, ediția a IV-a

Peste 400 de copii la “Jocurile lui Hippo”, ediția a IV-a

DSC_7760 hippo

Peste 400 de copii și tineri au beneficiat vara aceasta de cel mai așteptat program de vacanță din oraș, “Jocurile lui Hippo”. Timp de 10 săptămâni voluntarii Asociației Colors au animat parcul Tractorul din Brașov cu ateliere, jocuri și activități sportive. Ediția 2015 ar putea fi extinsă și în alte parcuri din oraș.

Cel de-al patrulea sezon al “Jocurilor lui Hippo” a luat sfârșit odată cu începerea anului școlar, nu înainte ca Hippo să promită celor mici că va reveni și vara următoare. La fel ca și în anii trecuți, Asociația Colors a organizat un program cu activități educaționale nonformale și culturale în parcul Tractorul pe tot parcursul verii, în fiecare sâmbătă dimineața, activitățile fiind oferite în mod gratuit. Copii, tinerii și familiile acestora au călătorit cu Hippo și mașina timpului și au luat parte la jocuri de tot felul, la ateliere creative, la activități artistice și la activități sportive. De exemplu în epoca de piatră au pictat bijuterii colorate, iar în epoca din viitor au confecționat extratereștri și roboței reciclați. Una din activitățile cu priză la public s-a dovedit a fi baloanele uriașe, soluția specială creată de zâne pentru prietenul lor Hippo terminându-se într-o clipită…

Alte articole:   Polițiștii au ridicat 5 arme letale și neletale din locuința unui tânăr de 27 de ani

La “Jocurile lui Hippo” de anul acesta copiii din parc s-au întâlnit nu doar cu voluntarii Colors, ci și cu două grupuri de tineri francezi, aflați în vizită în Brașov, de la care au putut învăța diferite acrobații și cu care au putut juca fotbal. În medie, voluntarii Colors au oferit activități de animație pentru cel puțin 40 de copii, tineri și familiile acestora, timp de 9 sâmbete din cele 10 planificate (una nu a fost ținută din cauza ploii). Poți vedea poze de la activități intrând pe www.facebook.com/asociatiacolors.

Pentru 2015, echipa Colors și-a propus să continue programul în parcul Tractorul și să îl extindă și în alte parcuri din oraș; pentru aceasta va solicita în primul rând sprijinul direct al autorității publice locale; de asemenea voluntarii Colors vor alerga pentru Hippo și prietenii lui cei mici la “Brașov Heroes”, un eveniment de strângere de fonduri care va avea loc în 19 octombrie, în zona lacului din Noua.

Alte articole:   Cîțu: Salariul minim ar putea crește până la finalul anului

“Jocurile lui Hippo” este unul din programele de vară ale Asociației Colors care promovează mișcarea, creativitatea și activitățile în aer liber și care este implementat din anul 2010, în parcul Tractorul din Brașov. Ediția 2014 a fost realizată cu ajutorul voluntarilor locali și sprijinită de către Zizin și Newsbv.ro.

Distribuie dacă îți place!
  1. felicitari pentru Asociatia Colors din Brasov, care face atatea lucruri minunate pentru copiii si parintii brasovenilor, de cele mai multe ori pro bono. Ar trebui sprijiniti direct de autoritatile brasovene, dar si de firme, care sa le sponsorizeze materialele si actiunile cultural- educative. Jos palaria, Colors, Claudia si toti colaboratorii sai.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov