blog-logo

Mihai Pascu: Vom construi un heliport la Spitalul Județean

Mihai Pascu: Vom construi un heliport la Spitalul Județean

mihai pascuVicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu, a anunțat, astăzi, că administrația județeană a solicitat sprijinul Ministerului Administrației și Internelor pentru construirea unui heliport la Spitalul Clinic de Urgență Brașov.

„Am fost la Departamentul Aviației Civile, care este în subordinea MAI. Ei  gestionează elicopterele care fectuează zborurile pentru SMURD. Având în vedere că, la această oră, cazurile foarte grave care se preiau din Brașov din locuri neamenajate și foarte departe de spitalul judetean, iar fiecare secunda contează, considerăm că este necesară o astfel de investiție. Pe de altă parte, dacă heliportul de unde se preiau cazurile este în altă zonă decât din incinta spitalului judetean, legea obligă ca acel pacient să fie obligatoriu transportat de ambulanță, cu medic însoțitor, ceea ce implică atât costuri foarte mari, cat si aglomerarea ambulantei ca si cazuistică. În acest context, pot să vă spun că am obtinut acordul de colaborare. Apoi, a venit un comandor de la baza din Târgu Mureș, căruia i-am arătat mai multe propuneri de amplasare a heliportului, pentru a identifica cea mai buna solutie tehnică. Astfel, am stabilt ca acest obiectiv să fie realizat în curtea Spitalului Judetean, în partea dinspre Calea București. Pentru aceasta, am vorbit si cu primarul George Scripcaru, pentru că este necesară toaletarea copacilor din zonă, care ne-a promis tot sprijinul. Deja, în cursul zilei de ieri, am înaintat deja solicitarea pentru obținerea certificatului de urbanism, pentru demararea lucrărilor în cât mai scurt timp”, ne-a declarat Mihai Pascu.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ce spune Consiliul Județean despre proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor

El a precizat că nu au fost încă estimate cheltuielile pentru amenajara heliportului, care va avea o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, însă acestea sunt „minime”, urmând să fie susţinute din bugetul CJ Braşov sau din sponsorizări.

Managerul Spitalului Judeţean, medicul Adrian Albota, a spus că la Braşov a existat în trecut un heliport, însă acesta nu a mai putut fi funcţional după construirea unui bloc de locuinţe în apropiere.

„Heliportul este un deziderat mai veghi dat fiind că înainte aveam heliport în spatele spitalului, dar prin construcţia unui bloc nu a mai fost posibilă funcţionarea acestuia. Timpul de reacţie este foarte mare azi, în ideea în care pacientul este internat la Terapie Intensivă şi trebuie transferat se pierd zeci de minute bune care de multe ori îi influenţează viaţa şi atunci am căutat împreună cu CJ o soluţie ca acest transport să se facă foarte rapid“, a spus managerul spitalului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate