blog-logo

PSD cere demisia viceprimarului Durbacă, după „Afacerea vitamina“

PSD cere demisia viceprimarului Durbacă, după „Afacerea vitamina“

Adina Durbaca trusa sanatate clasa pregatitoare_foto andrei paul_primaria brasov (2)Scandalul așa-ziselor suplimente nutritive, primite de elevii de la clasa zero din municipiul Brașov, nu este încheiat.

Reprezentații PSD spun că viceprimarul ADina Durbacă, responsabilă de această situație, trebuie să își dea demisia, iar Parchetul să se autosesizeze, pentru că unele medicamente nu erau destinate uzului minorilor.

„Îi cer public doamnei viceprimar Durbacă să-şi prezinte de urgenţă demisia din cauza acestui act de iresponsabilitate crasă faţă de copiii din Braşov. Este inadmisibil ca o persoană aflată într-o poziţie de decizie ca a dânsei să facă experimente electorale pe spatele copiilor. Din punctul meu de vedere, acestei doamne viceprimar nu ar mai trebui să i se dea nici un fel de responsabilitate pentru a nu face mai mult rău. Cred că această dovadă de lipsă de respect şi de iresponsabilitate nu poate rămâne nesancţionată. Dacă mai are un dram de onoare ar trebui să plece dintr-o funcţie din care, în afară de a se poza cu donaţiile diferitelor culte, nu a realizat nimic. De asemenea, cred că Parchetul ar trebui să se autosesizeze şi să demareze o anchetă pentru că acţiunea de a împărţi în şcoli suplimente nutritive şi vitamine, unele dintre ele nerecomandate copiilor, reprezintă un atentat la sănătatea copiilor braşoveni. Mă întreb dacă doamna viceprimar ar mai fi fost la fel de vehementă dacă în urma acţiunii sale inconştiente ar fi avut loc o tragedie. Pentru că vorbim de un precedent periculos şi în primul rând este în joc sănătatea copiilor, se impune o anchetă a Parchetului. Organele abilitate au obligaţia să spună opiniei publice de unde a luat primăria aceste produse, care este interesul furnizorului sau dacă s-au primit comisioane pentru a se distribui si populariza produsele“, a delcarat consilierul local PSD Răzvan Popa.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Vacanţa forţată ar putea fi recuperată prin şcoală cu prezenţă fizică, în ianuarie 2022
  1. Ca parinti, nu suntem de acord ca doamna viceprimar sa-si dea demisia, pane ce nu-si da demisia si domnul Victor Ponta, pe care il intrebam Cum e posibil ca fetita noastra de clasa I sa inceapa scoala fara Abecedar ??? Este pentru prima oara in istoria scolilor romanesti cand se intampla asa ceva, din cauza iresponsabilitatii unui guvern, pe care nu-l trage nimeni la raspundere. Sunt convinsa ca d-na Durbaca, ca parinte, a avut intentii bune, doar ca graba strica treaba. Oricum sunt convinsa ca parintii nu ar fi dat vitaminele copiilor fara sa citeasc prospectul.

    Reply
  2. As aprecia daca politicienii nu s-ar erija in medici ori farmacisti si nu ar folosi orice ocazie sa isi faca imagine pe spatele copiilor.. DSP a atras atentia ca tabletele nu erau pentru copii, pe cale de consecinta nu aveau de ce sa ajunga in miinile lor. Nu cred ca in prima zi de scoala doamnele invatatoare au avut timp sa faca armata cu copiii si sa ii pazeasca in pauze. Unul din cei doi copii ai mei ar minca tic-tac pe banda rulanta, daca l-as lasa. Cei mici sint incontrolabili! Totusi, daca doamna politician era bine intentionata putea sa inmineze pachetele profesorilor, care la rindul lor sa le distribuie direct parintilor. Nu cred ca problema sanatatii copiilor sau cea a manualelor se exclud una pe cealalta, dar cind e vorba de siguranta copilului meu nu are dreptul NIMENI sa o pericliteze.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.