blog-logo

Locuri noi de joacă pentru micuţii din cartierul Astra. Vezi ce echipamente inedite au fost montate

Locuri noi de joacă pentru micuţii din cartierul Astra. Vezi ce echipamente inedite au fost montate

Locuri de joaca Astra Foto Primaria Brasov (6)Primăria Braşov a inaugurat ieri două noi locuri de joacă în cartierul Astra care au fost reamenajate cu ajutorul companiei Hutchinson. Aceasta s-a ocupat de toate dotările necesare, investiţia totală atât pentru dotările din parcul de pe B-dul Ştefan cel Mare, cât şi pentru cel de la intersecţia Bulevardului Saturn cu strada Uranus ridicându-se la suma de 100.000 de euro, din care 80.000 reprezintă contribuţia companiei franceze şi aproximativ 20.000 de euro contribuţia Primăriei Braşov.  „Este un cartier unde sunt destul de mulţi copii şi mă bucur că prin acest parteneriat cu firma Hutchinson am reuşit să amenajăm corespunzător cele două locuri de joacă. Nu ne oprim aici şi mai avem în derulare şi alte parteneriate cu alte companii pentru amenajarea de locuri de joacă şi în alte cartiere ale Braşovului şi sper să mai vină şi alte companii alături de noi. Ne bucurăm când companii care îşi desfăşoară activitatea în Braşov aleg nu numai să creeze locuri de muncă, ci şi să sprijine comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea prin astfel de proiecte sau prin acţiuni culturale sau caritabile”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Echipamente inedite

În parcul de pe B-dul Ştefan cel Mare au fost montate şi două echipamente mai inedite, respectiv o trambulină şi o platformă pe arcuri, cu trei posturi, unde micuţii trebuie să îşi menţină echilibrul. Acestea au fost de la bun început o tentaţie pentru cei mici, care au fost recompensaţi de către Primărie şi compania Hutchinson şi cu sucuri, dulciuri, popcorn sau îngheţată. Pascal Quiblier, directorul Hutchinson, a precizat că a ales acest cartier pentru amenajarea celor două locuri de joacă, fiindcă mare parte dintre angajaţii societăţii locuiesc în această zonă. „Noi am deschis fabrica din Braşov în 2006, ne place foarte mult aici şi suntem fericiţi că putem da ceva înapoi comunităţii. Mă bucur că am avut oportunitatea, prin derularea acestui proiect frumos, să ne arătăm angajamentul şi implicarea noastră în viaţa comunităţii braşovene. Îi mulţumesc astfel domnului primar pentru posibilitatea oferită de a amenaja acest loc de joacă pentru copii. Îmi doresc ca toţi copiii care intră în acest parc să se bucure şi să utilizeze tot ceea ce găsesc aici cu aceeaşi plăcere cu care noi am desfăşurat acest proiect”, a spus Pascal Quiblier.

Alte articole:   CSM: Noile restricţii nu se aplică instanţelor şi parchetelor

Locul de joacă din parcul Ştefan cel Mare, care se va numi „Locul de joacă Hutchinson”, a fost amenajat pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp şi este împărţit în zone de activităţi adresate copiilor cu vârste de peste cinci ani şi pentru părinţi şi bunici, şi una pentru copiii mai mici. Pentru copiii mai mari, una dintre atracţii este castelul cu două turnuri, între care trecerea se face pe inele fixe suspendate, şi care este dotat şi cu un perete şi o plasă de căţărare. De asemenea, castelul are şi tobogan.

Şi „sală de fitness” în aer liber

În această zonă mai există trei leagăne cu câte două posturi, două cumpene (balansoare), o rotativă (carusel) şi şase elemente pe arc, dintre care unul cu două posturi. Pentru părinţi sau bunici, dar şi pentru copiii mai mari, există o platformă destinată fitness-ului, pe care au fost montate cinci aparate cu acces gratuit, care permit antrenarea mai multor grupe musculare, iar platforma este acoperită cu suprafaţă amortizantă dintr-un cauciuc special. Nu au fost uitaţi nici amatorii de tenis de masă, iar cei mai mici au un tobogan special pentru ei, o groapă cu nisip şi un castel – labirint, cinci leagăne, dintre care două cu scăunele dedicate copiilor de trei ani.

Alte articole:   Ruperea PNL: Ce spun liberalii din cele două tabere: Cîțu și Orban

220 de locuri de joacă în cartiere

Municipalitatea a pus la dispoziţie o serie de elemente din dotarea parcului prin recondiţionarea unora existente, a montat cele 25 de bănci şi coşurile de gunoi, a realizat gardul de împrejmuire, lucrările de igienizare şi de întreţinere a spaţiilor verzi şi se va ocupa de întreţinerea parcului. Locul de joacă de pe Saturn este amenajat tot prin parteneriatul dintre Primăria Braşov şi Hutchinson, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi şi a fost dotat cu un castel cu tobogan, un carusel, un element pe arc, leagăn şi groapă cu nisip, precum şi cu o masă de şah. Prin programul de amenajare de locuri de joacă în cartiere au fost amenajate până acum peste 220 de locuri de joacă în cartiere şi la instituţii le de învăţământ, mai ales grădiniţe.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.