blog-logo

Micuţii din clasa zero vor primi un pachet special din partea Primăriei. Vezi ce conţine acesta

Micuţii din clasa zero vor primi un pachet special din partea Primăriei. Vezi ce conţine acesta

Adina Durbaca trusa sanatate clasa pregatitoare_foto andrei paul_primaria brasov (2)Pentru a suplini lipsa medicilor şcolari, dar şi pentru a preveni bolile care pot apărea la copii, toţi cei 2.300 de micuţi care pe 15 septembrie vor începe clasa zero, vor primi din partea Primăriei Braşov o „trusă de sănătate”. Viceprimarul Braşovului Adina Durbacă a precizat că această trusă este formată dintr-un recipient special pentru apă, dar şi o cutie specială de păstrare a alimentelor (care vor fi achiziţionate cu bani de la bugetul local), la care se va adăuga, pastă de dinţi, periuţe de dinţi, ţinând cont că nu mai există cabinete stomatologice şcolare, dar şi câteva suplimente nutritive (toate acestea urmând să fie asigurate de către sponsori).

Alte articole:   20 aprilie: 99 de cazuri noi de coronavirus, la Brașov

„Ne-am gândit că este benefic să începem cu clasa zero această campanie de prevenţie şi mă bucur foarte mult că în urma demersurilor făcute de domnul consilier local Toro Tamas firmele Zdrovit România şi Dental Med au răspuns apelului nostru şi au venit alături de noi în această campanie de educaţie sanitară şi ne vor furniza aceste produse necesare pentru igiena copiilor, dar şi pentru întărirea organismului lor. Aş fi foarte încântată dacă şi alţi consilieri locali vor răspunde apelului de a se implica în această campanie”, a precizat Adina Durbacă. „Cred că menirea noastră este de a ajuta comunitatea prin relaţiile pe care le avem, fiindcă în acest caz este vorba de sănătatea copiilor noştri şi astfel venim atât în ajutorul celor mici, cât şi al părinţilor. Le mulţumesc firmelor care s-au implicat şi sper ca să avem parte de astfel de sprijin şi în derularea altor proiecte”, a precizat consilierul local Toro Tamas.

Alte articole:   Grecia renunță la carantina obligatorie. Noile condiții de călătorie a românilor în Grecia

Pechetele vor ajunge la copii până la finele lunii

Banii pentru achiziţia celor două recipiente sunt asiguraţi de la bugetul local, ţinând că edilii au făcut o economie de aproximativ 14.000 de lei, la achiziţia pachetului „Primul Ghiozdan” pentru elevii de clasa I din municipiul Braşov. Pachetele pentru micuţii de clasa zero se vor distribui în şcoli prin intermediul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov. „Până la finele lunii, toţi copiii din clasa pregătitoare vor beneficia de aceste pachete. Primele 1.200 de pachete se vor da în data de 15 septembrie, fiind achiziţionate din banii rămaşi de la «Primul ghiozdan» ţinând cont că iniţial am avut n număr mai mare de copii de clasa I transmis de la Inspectoratul Şcolar şi a fost bugetată şi o sumă mai mare, iar restul până la 2.300 se vor da până la finele lunii, urmând să se facă o rectificare bugetară în acest sens”, a precizat Mariana Topoliceanu, directorul DSS Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate